Huittisten tekonurmelle pelaamaan jo tänä vuonna

13.07.2017 - 06:13 Mikko Perttunen
Monella naapuriseuralla on jopa palkattua henkilökuntaa, kun Lujassa kaikki tehdään talkoo-voimin. Nyt saadaan sentään syksyksi uudenuutukainen tekonurmi. Kuvassa vasemmalta: Vesa Harjunmaa, Mikko Ojapelto ja Jussi Marttila.

Lauttakylän Lujan tekonurmi-hanke on ensimmäistä lapionpistoa vaille konkretiaa. Huittinen on ollut tähän asti asiassa outolintu. Käytännössä kaikissa naapurikunnissa on mahdollisuus pelata ja harjoitella tekonurmella ennen ja jälkeen varsinaisen nurmikauden, mutta Huittisiin tällaiset olosuhteet ollaan saamassa vasta nyt, vaikka Lauttakylän Luja on Satakunnan kolmanneksi suurin jalkapalloseura.–Tämä on Satakunnan piirin ykköshankkeita, Lujan jalkapallojaoston puheenjohtaja Mikko Ojapelto selittää.

Viimeisenä palasena kokonaisuuteen loksahti aita, jonka kilpailutus kesti odotettua kauemmin. Hintakin nousi noin kymppitonnin laskelmoitua korkeammaksi. Aitaa aletaan rakentaa elokuun alussa ja tämän jälkeen tasoitetaan kenttä, joka saa lopulta uudenuutukaisen tekonurmipeitteen. Sen on tarkoitus olla pelikunnossa viimeistään syyskuun lopussa.
–Kenttä on vielä toistaiseksi vapaassa käytössä, mutta kun tästä tulee työmaa, ei pelaamaan pääse ennen valmistumista, Jussi Marttila neuvoo.Toiveita elätellään jopa elokuusta, mutta Ojapelto, Marttila ja Vesa Harjunmaa tietävät, että mitä tahansa voi tapahtua, eikä kaikki välttämättä mene niin kuin on käsikirjoitettu. Kentän pohja on hyvässä kunnossa, mikä helpottaa nurmen asentamista.

Koko projektin hintalappu on 220 000 euron luokkaa. Rahoituksesta vajaat 90 000 euroa saadaan ely-keskuksen kautta ja 20 000 euroa Euroopan jalkapalloliitolta HatTrick-tukena. Huittisten kaupunki lainasi Lujalle ely-keskuksen tukea vastaavan summan, jotta laskuja saadaan maksettua jo ennen kuin tukirahat paukahtavat seuran tilille.
110 000 euron omarahoitusosuudesta osa on katettu kannatusluonteisella kentän neliöiden myynnillä ja aitamainoksilla. Varta vasten perustettu kannattajayhdistys otti lisäksi 50 000 euroa lainaa.

 

 

 

Lue juttu loppuun 12.7. lehdestä
tai digilehdestä

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.