Työtä riittää vielä perikunnallekin

13.05.2019 - 12:59 Mikko Perttunen
130-vuotias hirsitalo on niellyt lähes kaiken Pihlajamäkien vapaa-ajan. −Mikä lie Huittisten hulluus iski, että vielä tämän ikäisenä lähti tällaiseen hommaan, Marja Pihlajamäki (oik.) sanoo nauraen. Keskellä Tytti ja vasemmalla Tarmo.

Mäen päällä Suttilan kylässä kohoaa valtava maalaistalo lisärakennuksineen. Sen korkean kivijalan päällä seisovan etelänpuoleisen päädyn peitti lähes kokonaan vielä kolme vuotta sitten valtava mänty, ja villiintynyttä puutarhaa vartioivat sammaloituneet omenapuut, valtavat pajut ja sireenimajat.
−Tämä oli aikamonen viidakko, Marja Pihlajamäki muistelee.

Marja ja Tarmo Pihlajamäki näkivät talon puilta. Hirsi- ja kivihulluiksi tunnustautuvan perheen pihaan Kivirannassa ehti nousta kourallinen hirsirakennuksia, ennen kuin he haukkasivat isomman palasen.

−Varmaan jo parikymmentä vuotta oli ollut haave hirsitalosta, ja niitä on tässä vuosien varrella välillä katseltu, mutta ne ovat olleet huonokuntoisia, kalliita tai molempia.
Pakkopaikka vanhan talon ostaminen ei siis ollut. Vanha koti meni onneksi ja hieman yllättäenkin nopeasti kaupaksi, ja hetken perhe asui vuokralla.

Samalla arviolta 130-vuotiaassa talossa alkoi täydellinen mylläys.
−Kaikki revittiin auki, Marja sanoo.
−Ihan kaikki. Mitään muuta kuin hirsirunko ja muurit ei jäänyt paikoilleen, Tarmo jatkaa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehden asumisen ja rakentamisen teemasivuilta
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.