Sastamalan kaupunginhallitukselle puheenjohtaja demareista

13.04.2017 - 10:35 Satu Ojala

Sastamalassa on pantu töpinäksi ja käyty jo ensimmäiset mandaattineuvottelut tulevista luottamusmiespaikoista.
Sosialidemokraatit saavat kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan. Aiemmin puheenjohtajan paikka on ollut kokoomuksella. Valtuustossa puhetta johtaa edelleen keskustan edustaja. Pian kautensa päättävässä hallituksessa puheenjohtajana on ollut kokoomuksen Jari Andersson ja valtuustossa keskustan kiikkalaisvaltuutettu Ulla Yli-Hongisto.
Mandaattineuvotteluja varten muut puolueet solmivat teknisiä vaaliliittoja, kun kokoomus ja kristillisdemokraatit olivat vaaliliitossa jo vaaleissa. Neuvotteluihin keskusta ja perussuomalaiset ovat vaaliliitossa, jolloin heillä on 15 valtuustopaikkaa. Samoin sosialidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät solmivat vaaliliiton, jolloin heidän paikkamääränsä neuvotteluissa on 16. Kokoomuksella ja kristillisdemokraateilla on yhteensä 12 paikkaa.

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja on liittoumasta kok/kd, toisen varapuheenjohtajan paikka on perussuomalaisilla.  Kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja on liittoumasta kok/kd ja toinen vas/vihr. Sivistyslautakunnassa puhetta johtaa kok/kd:n edustaja, konserni- ja elinvoimajaostossa sekä henkilöstöjaostossa kesk/ps:n edustajat.
Teknisessä lautakunnassa kok/kd liittoumalla on kolme paikkaa eli he saavat yhden lisäpaikan. Muuten 9-jäsenisissä lautakunnissa liittouma sdp/vas/vihr saa neljä paikkaa, kesk/ps kolme ja kok/kd kaksi paikkaa.
Ympäristölautakunnan ja teknisen lautakunnan puheenjohtajuuksista sopivat liittoumat sdp/vas/vihr ja kesk/ps keskenään. Muiden toimielinten puheenjohtajuudet ja varapuheenjohtajuudet sovitaan liittoumien mukaisessa suuruusjärjestyksessä poikkeuksella, että liittouma kok/kd saa valita ensimmäisellä kierroksella ensin. Neuvottelut jatkuvat 24. huhtikuuta.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.