Luja HT taistellen mestaruuteen

13.03.2016 - 11:36 Bobby
Luja HT juhlii mestaruutta. Kuva Kata Sivunen.

Luja HT ja Eurajoen Lätkä tarjosivat huikean jääkiekko-ottelun Huittisten jäähallissa lauantaina. Peli päättyi tasapeliin 4-4 (2-2, 2-0, 0-2) ja toi Luja HT:lle 2-divisioonan länsirannikon lohkon mestaruuden.
Ottelun ja kauden parhaana Lujan pelaajana palkittiin Antti Nurminen. Lujan joukkueenjohto kertoi joukkueenjohdon ja seuran päättäneen, ettei Luja HT lähde Suomi-sarjan karsintaan.

Jäähallissa koettiin todellista playoff-huumaa länsirannikon lohkon toisessa finaaliottelussa. Luja oli voittanut keskiviikon kamppailun ja tasapeli riitti heille mestaruuteen. EjL taas oli pakkovoiton edessä. Jäähallissa oli lähes 500-päinen katsojajoukko, joiden mukana äänekäs Lujan junnuryhmä.
Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen otteissa näkyi pieni jännitys ja kahden peliminuutin jälkeen EjL tekikin avausmaalin. Minuutin kuluttua EjL otti rangaistuksen ja Luja käytti heti ylivoiman hyväkseen. Ari-Pekka Mäkinen toi Lujan tasoihin. Minuutti eteenpäin ja EjL meni uudestaan johtoon hieman onnekkaastikin.
1-2-maalin jälkeen peli hieman rauhoittui. Kaksi minuuttia ennen erän loppua halli kuitenkin räjähti, kun Kalle Pelli ohjasi Lujan taas tasoihin. Tasatilanteessa mentiin erätauolle.
Toisessa erässä maalipaikkoja luotiin tasaiseen tahtiin, mutta maalivahdit pitivät maalinsa puhtaana. Minuutti erän puolen välin jälkeen EjL sortui kahteen yhtäaikaiseen jäähyyn. Lujan ykkösylivoima oli tehokas ja joukkueen kapteeni Antti Nurminen vei Lujan ensimmäistä kertaa johtoon.
Luja jatkoi yhden miehen ylivoimaa ja kakkosylivoima toi kiekkoa alueelle. Turkka Hirvineva siirsi kiekon poikittain Otto Rantaselle, joka vei Lujan jo kahden maalin johtoon. Viiden minuutin ylivoima jatkui kolmannen erän alkuun asti, mutta Luja ei saanut kunnon paikkoja.
Selviäminen alivoimasta toi vierailijalle lisäpuhtia. Seitsemän minuutin kohdalla EjL tuli maalin päähän, kun Lujan pakin purkukiekko ohjautui vastustajan varusteista maaliin. Tämä latisti Lujan yritystä ja pian EjL tuli tasoihin. Tämän jälkeen Lujakin syttyi taistelemaan.
Lujan puolustus kesti erän lopun ja tasapeli 4-4 (2-2, 2-0, 0-2) toi lohkon mestaruuden. Luja ei kuitenkaan lähde Suomi-sarjan karsintaan. Lujan joukkueenjohdon jatkoratkaisusta lisää keskiviikon lehdestä.

KOMMENTIT
13. maaliskuu 2016 - 19:26LujaHT kannattaja
Kiitos Luja HT joukkueelle kuluneesta kaudesta. Hienoja kotiotteluita on nähty tavallista useammin. Ihmetellä täytyy, että joukkueen johto ei halua tarjota lisää otteluita katsojille ja seuran kannattajille. Nousukarsinnoista olisi saatu paljon lisää kokemusta ja oppia tuleville kausille. Harmittaa, että ei edes yritetä eteenpäin vaan tyydytään nykytasoon.
14. maaliskuu 2016 - 17:14KIITOS LUJAHT
Onneksi olkoon ja iso kiitos Luja HT:lle hienosta viihteestä. Runkosarjan voitto 27 ottelua joista 23 voittoa, ja play offs pelit 6 ottelua joista 4 voittoa ja 2 tasapeliä. Vuodesta toiseen joukkue taistelee sarjan mestaruudesta oman kylän pelaajilla, vahvistettuna muutamalla naapurikylän pojalla, kiitos hyvän juniorityön. Olisi kyllä ollut hienoa katsella lisääkin näitä pelejä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.