Satakuntalaisesta taidekäsityöstä kirja

21.12.2010 - 07:19 Minna Karru

Filosofian maisteri Emma Suden Juurevaa! - hanke, mallisto, yhteisö -kirja kertoo satakuntalaisen taidekäsityömallisto Juurevan tarinan ja laajemminkin taidepainotteisten hankkeiden tuotantoprosesseja. Kirjan on kustantanut Satakunnan taidetoimikunta.
Tuotannon vaiheet esitellään Satakuntamallisto-hankkeen ja Juureva-mallistosta saaduin esimerkein. Ideakirja on tarkoitettu erityisesti taidekäsityöläisille ja käsityöyrittäjille, alan tuottajille, projektihenkilöille ja viranomaisille.

Sekä Satakuntamallisto että maakunnallinen Juureva-taidekäsityömallisto oli vat pilottihankkeita Suomessa. Nyt Juurevan kaltaisia mallistoja on kehitteillä muuallekin Suomessa.

Satakuntamallisto-tuotekehityshanke päättyi vuoden 2009 lopulla. Sen jälkeen Juurevan tekijät perustivat Taidekäsityöyhdistys Juur ny:n jatkamaan yhdeksän taidekäsityöyrityksen yhteistyötä.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.