Satakunnassa arvioidaan olevan 120–150 suurpetoa

13.12.2010 - 06:06 Sari Mäkelä

Uusimpien, sulan maan kaudella tehtyjen kanta-arvioiden perusteella Satakunnan riistanhoitopiirin alueella on 10–15 sutta, 100–120 ilvestä ja 10–17 karhua. Arviot perustuvat Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ja Satakunnan riistanhoitopiirin tietoihin.
Lumisena aikana tehdyt arviot ovat tarkempia ja kanta-arviot tarkentuvatkin vuoden 2011 alussa. Suden kanta-arviot perustuvat susien reviirien määrään. Karhu- ja ilvesarviot perustuvat pentueista tehtyihin havaintoihin.
Viime talvena Satakunnan riistanhoitopiirin alueella arvioitiin olevan kaksi susiparia ja neljä laumaa, joista kolme eli riistanhoitopiirin rajoilla eli niiden reviirit vaihtelevat Satakunnan, Pohjois-Hämeen ja Varsinais-Suomen alueilla.
Karhupentueista ei tehty Satakunnassa havaintoja vuonna 2009. Tänä vuonna on riistanhoitopiirin pohjoisosista saatu havaintoja kahdestakin karhusta kerrallaan sekä myös erauspennuista.
Ilveshavaintoja on tehty eniten Sastamalan ja Lavian suunnilla. Havaintomäärät ovat lisääntyneet mm. Siikaisten ja Rauman tienoilla. Maa- ja metsätalousministeriön myöntämästä 15 ilveksen kaatolupakiintiöstä Satakunnan riistanhoitopiiri on tähän mennessä myöntänyt 12 kaatolupaa.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.