Amanda Kotajalle 400 metriltä pistesija

12.11.2019 - 18:42 Toimitus
Amanda Kotaja kelasi T54-luokan MM-finaalissa kauden parhaan aikansa ja oli kisassa seitsemäs. Kuva: SUL/Oliver Kremer

Amanda Kotajan tavoitteet täyttyivät parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Kotaja voitti naisten T54-luokan ratakelauksen 100 metrin maailmanmestaruuden ja nousi tiistaina kakkosmatkansa 400 metrin finaalissa seitsemänneksi kauden parhaalla ajallaan 57,79. Kotaja oli ennen MM-kisoja 400 metrin tilastoissa 20:s.
– Kelaus tuli hyvin aina etusuoran alkuun, mutta sitten iskivät hapot käsiin, enkä päässyt enää eteenpäin samalla rytmillä kuin takasuoralla, Kotaja kertaili finaalia.
Finaaliin Kotaja eteni kelattuaan aamulla alkuerissä ajan 58,16. Finaalissa hän tuli loppusuoralle kuudentena, mutta putosi yhden sijan, kun Yhdysvaltain Susannah Scaroni kiri kuudenneksi ajalla 57,55. Kiinan Lihong Zou vei mestaruuden ajalla 53,28.
– Huomasin sivusilmällä, että jenkki alkaa lähestyä. En pystynyt pitämään häntä takana, mutta se ei pahasti harmita. Finaalipaikka ja seitsemäs sija täyttivät minun tavoitteeni, Kotaja totesi.

Seuraavaksi Kotaja kääntää valmentajansa Jussi-Pekka Kurtin kanssa  katseen heinä-elokuun taitteessa ensi kesänä alkaviin Tokion paralympiakisoihin ja kesäkuun alussa Puolan Bydgoszczissa käytäviin EM-kisoihin.
Dubain MM-kilpailut ja sitä edeltänyt onnistunut kilpailukausi jättivät Kotajalle hyvät lähtökohdat paralympiakesälle.
– Tämä kausi on ollut mielettömän hyvä. Olen päässyt takaisin omalle huipputasolleni. Tästä on hyvä rakentaa kehitystä Tokion paralympialaisiin, Kotaja tuumi.
Tokion kisoissa Kotaja kelaa samat matkat kuin MM-kisoissa, eli 100 ja 400 metriä.
– Tokion kisoihin ei ole hirveän paljon aikaa, joten täytyy valmentajan kanssa miettiä, mitä asioita yritetään vielä parantaa. Olen luottavainen, että me olemme oikealla tiellä, Kotaja sanoi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.