Rakastutaan missä vaan!

12.10.2017 - 04:56 Mikko Perttunen
Timo ja Tiia Musakka tapasivat työpaikalla. Leimahtanut lempi ajoi nopeasti tytön ja pojan ensin saman katon alle ja parin vuoden päästä naimisiin.

Keväällä 2009 huittislainen Timo Musakka avautui silloiselle työkaverilleen Tiialle:
–Mä taidan vähän tykätä susta.
Oli aprillipäivä. Siitä huolimatta tytölle ei tullut mieleen, että kyseessä olisi leikinlasku, sen verran olivat tunteet heränneet jo hänenkin suunnallaan.
Eikä poika pilaillut. Ensitreffeille mentiin Ripovuorelle, huhtikuun lopulla Tiia muutti Timon asuntoon, ja reilut kaksi vuotta myöhemmin hänestäkin tuli Musakka.

Työpaikkana oli tuolloin Porin prikaatin varuskuntaruokala Säkylässä. Ruokalaan tehtiin tehopuhdistusta kahdessa vuorossa ja Timo ja Tiia puhdistivat kaksistaan metallilamelleja samassa kontissa. Kumpikin oli Säkylässä vuokratyöfirman kautta.
–Ei siinä aluksi oltu mitään muuta kuin työpari. Juteltiin syntyjä syviä, ja jossain vaiheessa sitä vain havahtui siihen, että toinen on mielenkiintoinen ihminen ja että sillä on samanlaiset elämänarvot. Sitten kaikki tapahtuikin vauhdilla, Tiia sanoo.

Lopullinen niitti nopealle toiminnalle oli putoamistapaturma myöhemmin toisella työmaalla. Hetken ei ollut varmaa, käveleekö Tiia enää koskaan.
–Kysyin että meinaatko jatkaa, vaikka jalat ei enää kantaisi. Timo sanoi, että ”mä tuuppaan sua sitten”, Tiia muistelee.
Hyvinhän siinä lopulta kävi, mutta tapaturma mursi lopullisesti kaikki muurit ja herätti pariskunnan tajuamaan, mikä elämässä on tärkeää.

Jo pitkään Musakat ovat olleet valmiita seuraavaan askeleeseen. Ensimmäinen adoptioon liittyvä lomake täytettiin jo lähes neljä vuotta sitten. Sitä ennen Musakat olivat lainsäädännön mielestä siihen liian nuoria. Heitä on nytkin varoitettu, että odotusaikaa on luultavasti vielä edessä.
–Moni luulee, että siellä on jono, jonka kärjestä aina otetaan, mutta siellä etsitään jokaiselle lapselle aina juuri hänelle sopivaa kotia, Timo muistuttaa.
Rakkaudesta ei tässä talossa ainakaan ole puutetta.

Niin kuin ei Huittisissa ehkä yleensäkään. Se löytää kyllä keinot, vaikka täällä ei suurempiin kaupunkeihin verrattuna ehkä olekaan enää railakkaan eläväistä yöelämää.
Silti vain täälläkin onnistutaan pariutumaan – jos ei muuten, niin puolivahingossa tai täysin sattumalta.

 

 

 

Lue juttu loppuun 11.10. Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Raitin?

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.