Huittisten kirkollisveroksi esitetään 1,6 prosenttia - Seurakuntalaista kohden korotus olisi 20–30 euroa

12.09.2019 - 14:18 Minna Karru
Kirkollisveroprosentti on ollut Huittisissa 1,5 vuodesta 2011.

Huittisten kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle kirkollisveroprosentin nostoa nykyisestä 1,5 prosentista 1,6 prosenttiin. Kirkkoneuvostossa Sinikka Ritakallio esitti prosentin pysyttämistä ennallaan. Esitystä ei kannatettu ja sen takia nostoesityksestä ei äänestetty.

–Mahdollisen korotuksen jälkeenkin Huittisten seurakunnassa ollaan kirkollisveron suhteen maltillisella tasolla. Käytännössä se on alle alueen seurakuntien keskiarvon, toteaa kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Jani Laaksonen.

Seurakuntalainen maksaa Huittisissa kirkollisveroa keskimäärin noin 350 euroa. 0,1 prosenttiyksikön korotuksen vaikutus olisi vuositasolla noin 20–30 euroa.

Kirkollisveroprosentin nosto toisi seurakunnan rahakirstuun lisää noin 110 000 euroa.

–Veronkorotusta esitetään, koska seurakunnassa tahdotaan pitää myös tulevaisuudessa yllä toiminnan mahdollisuuksia ja tarjota monipuolisia palveluita seurakuntalaisille. Kirkkoneuvoston mielestä on tärkeää huolehtia myös henkilöstön hyvinvoinnista, Laaksonen perustelee.

Talouden tasapainottamista jatketaan edelleen myös säästämällä.
–Kirkon kokonaistalouden heikentyessä on tarpeen kuitenkin varautua tuleviin vuosiin myös kasvattamalla veropohjaa, kun se ei tällä hetkellä kata vuosittaisia kustannuksia.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.