Raumalla perinnepelissä kohtaavat Lukko ja Tappara

09.12.2010 - 08:42 Satu Ojala

Tiistaina 9.1.1951 Lukko pelasi ensimmäisen ottelunsa mestaruussarjassa, voittaen TPV:n kotijäillään 5-3. Ottelun voittomaalin teki Jukka Männistö Reijo Kanervan syötöstä.

Siitä alkoi Lukon taival Suomen ylimmällä sarjatasolla, ja torstaina 30.12.2010 pelattavassa Lukko-Tappara pelissä katsotaan ajassa taaksepäin ja kunnioitetaan perinteitä perinnepelissä.

Ennen peliä ja pelin erätauoilla näytetään videohistoriikkia, ja ennen ottelun aloitusta vuoden 1963 mestaruusjoukkueen jäsenistöä kukitetaan juhlallisin seremonioin.

Tiedossa on esimerkiksi raumalaisten kiekkoleijonien haastatteluja, mustavalkoisia videolähetyksiä ja Lukko pelaa ottelun ensimmäisen erän vuoden 1963 mestaruuspaitojen jäljennöksillä. Alkuperäisiä villapaitoja ei tarpeellista määrää löytynyt. Ottelun jälkeen perinnepaidat huutokaupataan.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.