Hiltu Sallisen työt esillä Raumalla

09.12.2010 - 08:47 Satu Ojala

Joulukuun ajan Rauman pääkirjaston taidelainaamo esittelee Hiltu Sallisen lämminhenkisiä ja mielikuvituksellisia kierrätysmateriaaleista valmistettuja teoksia. Sallinen on jo pitkään työstänyt kiehtovia ja omaperäisiä teoksiaan tekstiileistä ja monista muista materiaaleista, joilla on jo elämää takanaan ennestään.

”Puolivuosisataisella taiteilijantaipaleellani olen käyttänyt kaikkia mahdollisia tekniikoita, aloittaen klassisista akvarellista ja öljymaalauksesta. Matkan varrella olen suunnannut kohti askeettisia, vähempiä materiaaleja.” Sallinen kertoo taiteilijanuransa vaiheista. ”Olen kierrätyksen ja kestävän kehityksen vankkumaton kannattaja. Patina, materiaalin historia ja elinkaari kiehtovat. Eletty elämä, usein kuolemakin, jonka materia on aikojen saatossa kokenut, ovat kannustin ja inspiraationi lähde.”

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.