Kulman pappila entistä ehommaksi

12.07.2017 - 06:17 Satu Ojala
–Tämä on jo yhtä juhlaa, kun saa maalata. Vanhan maalin poisto on se työläs ja ikävämpi vaihe, sanoo Raimo Rantanen.

Huittisten vanha seurakuntatalon eli Kulman pappilan seinistä on kevään aikana raaputettu vanhaa maalipintaa pois. Uudelleenmaalaus on jo käynnissä ja ensimmäinen kerros maalia on jo paikoillaan.
–Ulkomaalaustöitä tehdään aina säiden armoilla. Sateiden takia on jouduttu pitämään jonkin verran taukoa, mutta tässä pappilassa ovat pitkät lappeet, jotka suojaavat seiniä hyvin sateelta, sanoo Raimo Rantanen. Maalaustyö Raimo Rantanen Sastamalasta urakoi katto- ja julkisivumaalaukset.
–Tämä maalaus on jo yhtä juhlaa, mutta vanhan maalin poisto maalinpoistoaineella ja raaputtamalla oli hidasta.

1800-luvun lopulla rakennettu pappila on Museoviraston suojelukohde, jolloin Museovirasto hyväksyy kaikki rakennukseen tehtävät korjaukset ja muutostyöt.
–Rakennus on iästään huolimatta säilynyt yllättävän hyvin. Puuosia joudutaan tässä vaiheessa uusimaan aika vähän.
Julkisivuremontti aloitettiin katon maalauksella. Väri vaihtui punaisesta harmaaksi. Seinien väritys säilyy samana.

Raimo Rantanen urakoi maalausta yhdessä työntekijänsä Taru Syrjän kanssa.
–Valmista pitäisi olla syyskuun loppuun mennessä, mutta arvioini on, että saamme tämän valmiiksi elokuun aikana. Tämä on kesän suurin urakkamme, sanoo Raimo Rantanen.

Kulman pappilan julkisivuremontti on ollut seurakunnassa jo pitkään suunnitelmissa.
–Varsinaisesti suunnittelutyö käynnistyi viime vuonna, kun Jouni Kotilahti laati suunnitelmat, joiden perusteella pyysimme urakkatarjoukset, kertoo talouspäällikkö Aili Ketonen.
–Rakennus on paremmassa kunnossa mitä oletimme, sillä puuosia joudutaan uusimaan vain vähän. Julkisivuremonttiin kuuluvat myös ikkunapuitteiden uusiminen tarvittavilta osin ja uuden ulko-oven hankinta.
–Työt ovat sujuneet hyvin ja koko projekti on edennyt suunnitellusti. Julkisivuremontin kustannusarvio on 90 000 euroa, kertoo Aili Ketonen.

 

 

Lue tuorein Lauttakylä-lehti verkossa.
TIlaa Lauttakylä-lehti täältä

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.