VPK:n ranta saa kasvojen kohotuksen ja uuden laiturin

12.06.2019 - 05:14 Pipsa Vatanen
Uimarannan työmaata johtaa urakoitsija Juha Suomela.

Loimijoen puistossa sijaitsevan VPK:n rannan myllertäminen on alkanut. Alue siistitään, kalustetaan ja tehdään viihtyisämmäksi. Voidaan puhua myös kasvojen kohotuksesta, sillä ranta saa uuden uimalaiturin.

–Heinäkuun alussa pitäisi päästä pulikoimaan, yhdyskuntatekniikan päällikkö Mikko Eskola lupaa.

Varsinaista hiekkarantaa ei ole kuitenkaan luvassa. Sweco Ympäristön laatimassa suunnitelmassa rannan ja joen välisen korkeuseron ratkaisuksi on keksitty aallonmurtajatyyppinen louhikkoranta. Hiekkaa rannalle ei kannata tuoda, sillä virta veisi sen.

Rantaviivan tuntumaan tehdään kalliolouheesta paksu patja, jonka päälle tulee pyöreämpää seulanpääkiveä. Kaksikerroksisen kivetyksen viereen Loimijokeen nostetaan noin kymmenen metrin pituinen laituri, jolle johtaa kaksi kulkusiltaa. Laituri tulee alueen eteläisimpään osaan.

–Periaatteessa siis vain uimalaiturilta pääsee uimaan, työmaata johtava urakoitsija Juha Suomela korostaa.

–Vanha vierasvenelaituri puolestaan siirretään lähemmäksi ravintola Wanhaa WPK:ta, hän jatkaa.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
18. kesäkuu 2019 - 16:44Nimimerkki: Eetu
Mahtavaa, että ranta saadaan vihdoinkin kuntoon. Käymme aina lapsien kanssa hyvillä keleillä pulahtamassa <a href='https://www.saaristorakennus.fi/laiturit' >laiturilta</a>, se on lapsien joka viikkoinen vaatimus. Turvallisuuden kannalta on hyvä, että ranta tehdään nykystandardien mukaiseksi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.