Joutsenten reitti puolsi kajakkikioskia, kuitua ja filmifestivaalia

12.06.2017 - 10:57 Minna Karru
Huhtamolaistaustainen Pekka Ollula joukkoineen on ideoinut Huhtamoon heinäkuiset elokuvafestivaalit. (Kuva: Marja-Liisa Hakanen)

Kolmelle huittislaiselle hankkeelle näytettiin vihreää valoa Leader Joutsenten reitin hallituksessa. Kaikkiaan kesäkuun kokouksessa jaettiin kymmenen puoltoa.

Huittislainen Hanna Oivanen on ostanut rantakiinteistön, jonne hän hankkii eri ryhmien vuokrauskäyttöön kajakkeja, kanootteja ja sup-lautoja. Kajakkikioski-nimisessä hankkeessa tarjotaan myös opastettuja melontaretkiä. Vuokrauspaikka sijaitsee Huittisissa Vesiniityllä Kokemäenjoen rannalla.
Huhtamolaistaustaisen Pekka Ollulan puheenjohtama Elävien kuvien ry järjestää Huhtamo International Film Festival -tapahtuman heinäkuussa Huhtamoon. Tulevaisuudessa festivaalista on tarkoitus rakentaa perinne ja laajentaa sitä Huittisten keskustaan sekä muille lähialueille.
Kolmas kokohuittislainen hanke on Huittisten Kuituverkot Oy:n, joka rakentaa valokaapeliverkon Loiman, Korkeakoskelan ja Kaharilan kyliin.

Lisäksi puollettiin yhtä Huittisiin vaikuttavaa hanketta.
Loimaan kaupungin Harjureitti kuntoon -hankkeessa kuntokartoitetaan reitin kunnostustarpeet. Taukopaikkojen kunnostuksen lisäksi mahdollista on uusien taukopaikkojen rakentaminen sekä valaistuksen vaihto led-valoihin ja valaistuksen lisääminen. Lisäksi on tarkoitus nykyaikaistaa harjureitin kotisivut.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.