Huittinen on rahapeliautomaattien mekka

12.04.2019 - 05:26 Mikko Perttunen
20. maaliskuuta tänä vuonna päivättiin kansalaisaloite, jossa vaaditaan rahapeliautomaattien poistamista kaupoista, kioskeista, ravintoloista ja huoltoasemilta. Huittislainen Joni Immonen oli tuoreen kansalaisaloitteen 102. allekirjoittaja.

Huittisissa pelataan rahapeliautomaatteja kuudenneksi eniten koko Suomessa. Automaatteihin työnnettiin vuonna 2017 rahaa asukasta kohden 269 euroa. Edellä olivat ainoastaan Kyyjärvi, Utsjoki, Pertunmaa, Aura ja Virolahti.

−Monien paikkakuntien korkeaa sijoitusta listalla selittävät isot liikenneasemat risteys- ja valtatiealueilla, Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa kommentoi.

Huittisten kahdessakymmenessä myyntipaikassa on yhteensä 65 Veikkauksen peliautomaattia. Myyntipaikat ovat kumppaneita, joille Veikkaus maksaa korvauksia siitä, että automaatit on sijoitettu heidän tiloihinsa. Kaupat, kioskit ja huoltoasemat siis saavat mukavan siivun siitä, että asiakkaat kantavat vaihtorahansa tai pahimmassa tapauksessa viimeiset pennosensa ”kansanterveydelle”.

Vuonna 2017 huittislaiset yritykset kuittasivat automaateista myyntipaikkakorvauksia yhteensä 331 000 euroa. (..)

20. maaliskuuta tänä vuonna päivättiin kansalaisaloite, jossa vaaditaan rahapeliautomaattien poistamista kaupoista, kioskeista, ravintoloista ja huoltoasemilta. Tämän jälkeen pelata saisi ainoastaan kasinoilla tai pelisaleissa.

−Henkilökohtainen mielipiteeni on, että olisi hyvä, jos ne lähtisivät edes kaupoista. Pelikoneet ovat todella addiktoivia, ja uhkapeliongelmaon usein lähtöisin juuri sieltä, huittislainen Joni Immonen sanoo. (..)

Immonen tietää, mistä puhuu. Peliriippuvainen on pysynyt ”kuivilla” nyt noin kahdeksan vuoden ajan, mutta aiemmin kaikki raha kilisi onnenpeleihin.

 

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.