Yritteliästä sakkia

12.04.2018 - 05:44 Mikko Perttunen
Nea Lipponen (vas.), Julia Mikola ja Aada Viitamäki emännöivät Nordplus-hankkeen tiimoilta Huittisiin tulevia vieraita. He ovat kaikki myös Lauttakylän lukion yrittäjäkurssilla.

Lauttakylän lukio ei ole jäänyt kansainvälistyvässä maailmassa tuleen makaamaan. Samalla kun Erasmus-hankkeet jatkuvat edelleen, on uutena aluevaltauksena tullut mukaan Pohjolan ja Baltian kouluja yhdistävä Nordplus Junior.

–Hanke on meidän koordinoimamme ja päätösseminaari pidetään täällä Huittisissa. Teemana on ollut yrittäjyys ja siinä ikään kuin alaotsikkona kestävä kehitys, rehtori Timo Mäkinen kertoo.

Yrittäjyys on muutenkin ollut viime aikoina pinnalla Lauttakylän lukiossa. Se on näkynyt esimerkiksi Erasmus-hankkeissa, ja siihen kiinnitetään Mäkisen mukaan huomiota ainakin läpäisyaiheena myös opetuksessa.

Nyt päättyvässä hankkeessa on muun muassa perustettu kuvitteellisia yrityksiä ja tehty oikeiden yrittäjien haastatteluja. Keskiviikkona tutustutaan Vampulassa Hornan possuihin.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.