Lauttakylän koulu puiston naapuriin

12.03.2019 - 13:00 Satu Ojala
Lauttakylän koulun koulurakennusta esitetään rakennettavaksi Huhkolaan nykyisen pallokentän paikalle. Kuva Kata Sivunen.

Lauttakylän koulun rakentamisen ohjausryhmä päätti maanantaina yksimielisesti esittää huhtikuussa kokoontuvalle valtuustolle koulun rakennuspaikaksi Huhkolaa. Varsinainen koulurakennus rakennettaisiin nykyiselle jalkapallokentälle ja puistosta lohkaistaisiin osa koulun piha-alueeksi. Samalla puisto kunnostettaisiin.
–Tähän ratkaisuun vaikuttivat rakennuskustannukset ja kokonaisuus, mikä muodostuisi tälle alueelle. Vieressä ovat liikuntahalli, uimahalli, kirjasto ja urheilukenttä, sanoo tekninen johtaja Ulla Ojala.
Huhkolan lisäksi ohjausryhmä sai laskemat vanhan kivikoulun paikasta ja Kivirannan pellosta.

–Jos Kivirannan pellolle olisi etsitty edullisempaa vaihtoehtoa, koulu olisi pitänyt rakentaa Meijeritien varteen ja tehdä kaavoitustyö uudestaan.
WSP Finland Oy, joka on tehnyt ohjausryhmälle laskelmia, tarkasteli nyt lähinnä perustamiskustannuksia, ei kokonaishintaa. Nyt kiinnitettiin huomiota rakennuksen korkeustasoon ja piha-alueisiin sekä liikennejärjestelyjen kustannuksiin.
–Piharakentaminen on Kivirannassa noin kymmenen prosenttia kalliimpaa kuin muissa paikoissa. Kivikoulun paikalle pitäisi rakentaa kolmikerroksinen koulu ja siellä pysäköinti ja saattoliikenne lisäävät kustannuksia. Kivikoulun alakentällä maaperä on samanlaista kuin Kivirannassa.
Kivirannan pellolle koulun rakentaminen aiheuttaisi liikennejärjestelyihin kustannuksia noin miljoona euroa.
–Huhkolassa Huhkolantie pitäisi linjata uudestaan ja kevyen liikenteen väylä siirtää toiselle puolelle katua. Siitä aiheutuisi noin 125 000 euron lisäkustannukset.
–Kiviranta on tulvariskialuetta, joka sekin on otettava huomioon, sanoo Ulla Ojala.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.