Lantto pikavauhtia LP Vampula Huittisen ruoriin

12.03.2018 - 15:26 Mauno Kotamäki
Juha Lanttoa on kysytty aiemmin LP Vampula Huittisen valmentajaksi, mutta Fysiostore Oy:n toimitusjohtajuus ei ole antanut aikaa päätoimiselle valmennustehtävälle.

LP Vampulan valmentajaksi nousi pikavauhdilla joukkueen tilapäisistä valmennustehtävistä ja taustatuesta tutuksi tullut Juha Lantto. Valmentaja Arttu Kerästä ei ole irtisanottu, vaan hän on seuran palkkalistoilla sopimuksensa mukaisesti huhtikuun loppuun.

Joukkueen manageri Timo Talvitie taustoittaa tilannetta:
–Meillä oli ennen kotipeliä Orivettä vastaan 12 pelin jakso, joista vain yhdessä oli saatu pisteitä. Vaikka pelien sisällä pelattiin välillä hyvinkin, itseluottamus notkahti liian helposti ja lopputuloksena joukkue selvästi alisuoritti.
–Orivesi-peliin Lantto tuli mukaan valmennustiimiin. Hän toi joukkueeseen muutosta myös pohjoisen kiertueelle, jossa saatiin tärkeä voitto Kuusamosta.
–Ensimmäisen puolivälieräpelin aikaan Keräsellä oli hautajaismatka, ja oli luontevaa, että Lantto tuli silloin valmentamaan. Toisen puolivälieräpelin aikana Keränen oli kuumepotilaana.

Suomessa ja Virossa valmentanut Juha Lantto on aiemminkin hoitanut pikakomennuksella muutaman LP Vampulan mestaruusliigapelin. "Järisyttävin" tulos on marraskuulta 2015, jolloin LP Vampula katkaisi LP Viestin 27 peliä pitkän voittoputken suomalaisista joukkueista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

KOMMENTIT
12. maaliskuu 2018 - 19:12Nimimerkki: Selittelyn makua
Valmennustyö lienee pitkäjänteistä toimintaa. Onhan varsinaisen valmentajan syrjäyttäminen tässä vaiheessa kummallista. Neljästä viimeisestä runkosarjan pelistä kolme voittoa. Suunta oli oikea, mutta Lantto sai kunnian Keräsen tekemästä työstä. Tämäkö on seuran tapa toimia ? On tässä on niin paljon selittelyn makua, että selityksen suomenmestarit lienevät asialla.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.