Punkalaitumella panostetaan laatuun ja turvallisuuteen

12.02.2019 - 08:37 Satu Ojala
-Kouluun tulee 14 luokkahuonetta, jotka saadaan siirtoseinien avulla isommiksi, avoimiksi oppimisympäristöiksi. kertovat rehtori Arto Asa ja tekninen johtaja Seppo Rytky.

Kun yhteiskoulu ja lukio -rakennushanketta lähdettiin Punkalaitumella viemään eteenpäin, pohdittiin erityisesti sisäilmaan liittyviä asioita. Silloin hirsi nousi esille yhtenä ulkoseinävaihtoehtona. Tavoitteena on ollut toteuttaa terveellinen ja turvallinen koulurakennus, jossa arki sujuu. Raken-nus on nykyaikainen ja siinä on hyödynnetty uutta teknologiaa.

–Hirren hengittävyys vaikuttaa sisäilman laatuun. Rakennuksessa ei käytetä höyrynsulkumuoveja eikä mineraalivillaeristeitä. Ne ovat monesti olleet rakenteiden riskitekijöitä sisäilman laadun suhteen.
2 400 neliön suuruisen koulurakennuksen kantavat rakenteet ovat teräsbetonia ja ulkoseinät 275 milliä vahvaa painumatonta, lamellirakenteista massiivihirttä.

–Sisätiloissa ei käytetä muovimattoja, ei liimattavia pintamateriaaleja eikä mineraalivillapohjaisia materiaaleja. Akustointiin käytetään puupohjaisia levyjä. Lattiamateriaaleina käytetään hiottua, lakattua betonia, akryylibetonia, epoksia ja tekstiilimattoja. (..)

–Hirren valinta ulkoseinämateriaaliksi lisäsi kustannuksia ulkokuoren osalta noin kymmenen prosenttia, kertoo Seppo Rytky. (..)

Punkalaitumella on innostuttu hirsirakentamisesta laajemminkin. Äskettäin kunta allekirjoitti urakkasopimuksen uuden hirsirakenteisen päiväkodin rakentamisesta Penttilän asuntoalueelle.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.