Huittisten jäähallia uhkaa sulkeminen

12.02.2018 - 12:10 Marja-Liisa Hakanen
Jäähalli on tärkeä liikuntapaikka myös huittislaisille koululaisille. Koulun liikuntatunnilla kiekkoilivat maanantaina muun muassa Pellonpuiston kahdeksasluokkalaiset Rasmus Lehtinen (vas.) ja Tommi Mäenpää.

Huittisten jäähallille etsitään jälleen ostajaa, sillä sen omistajat, Tarvasjoella asuva Pasi Vesamo ja huittislainen Heimo Kankaanranta ovat jo eläkkeellä eikä heillä ei ole jatkajia omasta takaa. Ellei ostajaa löydy, hallin toiminta loppuu.
–Olemme pyörittäneet hallia 22 vuotta, mutta nyt on tullut aika luopua siitä. Asun 90 kilometrin päässä ja päätyöni on ollut koko ajan yritystoiminta Turussa. Ei hallia niin kaukaa hoideta, varsinkin kun olen jo eläkeiässä, Vesamo sanoo.
Hallin osakkeet ovat nyt kaupan, mutta ellei ostajaa löydy, edessä on Vesamon mukaan sen sulkeminen.
–Konkurssiin hallia ei päästetä, vaan sen toiminta lopetetaan. Halli piti oikeastaan sulkea jo vuodenvaihteessa, mutta otimme tähän vielä pienen jatkoajan.
Vesamo kertoo, että hallia on tarjottu kaupungin ostettavaksi parikin kertaa, mutta tuloksetta.
–Uuden vastaavan hallin arvo on noin 4,5–5 miljoonaa. Me tarjosimme hallia kaupungille lähes kymmenen kertaa halvemmalla. Yhden kerran pääsimme jo neuvotteluihin, mutta emme enää toisella kertaa.

Hallin osakkeet ovat pariin otteeseen olleet myös julkisesti kaupan, mutta kiinnostuneita ostajia ei ole ilmaantunut.
Huittisten jäähallissa käy viikoittain noin 600 harrastajaa. Lujan jääkiekkoilijoiden lisäksi hallia käyttävät konkari- ja harrastejääkiekkoilijat, luistelu- ja kiekkokoululaiset, ringetten ja curlingin pelaajat sekä koululaiset ja tavalliset harrasteluistelijat. Hallissa on pidetty myös erilaisia turnauksia, jääleirejä ja taitoluistelunäytöksiä.
–Siitä täytyy antaa kaupungille kiitos, että se on ostanut kiitettävästi jääaikaa koululaisia varten.

Mahdollisen uuden omistajan kannalta Pasi Vesamo näkee hallin toiminnassa positiivisiakin asioita. Muun muassa jääkiekkotoiminnassa näkyy hiukan vilkastumista.
–Luja on ilmoittanut ottavansa vastaan paikan Suomi-sarjassa, jos sen peleillään ansaitsee. Sarja on Jääkiekkoliiton toiseksi korkein taso Suomessa. Lujalle on ilmeisesti myös tulossa joukkueita lisää. Aallonpohja on nyt saavutettu ja parempaan suuntaan mennään.
Mahdollista hallin sulkemisaikataulua ei Vesamon mukaan ole lyöty lukkoon.
–Se on selvää, että pitkään emme voi jatkaa. Toivotaan, että ostaja löytyy. Yksi vaihtoehto hallin jatkolle voisi olla sen muuttaminen jalkapallohalliksi, mutta se on mahdollisen uuden omistajan asia. Me emme siihen enää ryhdy, Vesamo tuumii.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.