Sukka-Sirpan savotta

12.01.2018 - 05:05 Satu Ojala
Sirpa Honkanen sai seurakunnan lapsityönohjaajalta Marjo Lehikoiselta kaksi lempinimeä. Hän on siten sekä sukka-Sirpa, että some-Sirpa. Jälkimmäinen lempinimi kertoo siitä, että Honkanen on aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Vampulalaista Sirpa Honkasta harvoin näkee ilman kudinta. Neulominen on hänelle intohimo ja siksi kudin kulkee hänellä aina mukana.
Viime vuonna Sirpa Honkanen neuloi itsenäisyyden juhlavuoden merkeissä kaikille Huittisten seurakuntaan kastetuille vauvoille sinivalkoiset sukat. Ja hän innostui asiasta niin, että vauvat saavat tänäkin vuonna sukat.

Kaikki sai alkunsa Punkalaitumen seurakunnan 370-vuotisjuhlista.
–Olin silloin Punkalaitumella kanttorina ja neuloin jokaiselle kastetulle vauvalle sukat. Vauvoja syntyi juhlavuoden aikana noin 30.

Huittisten seurakunnassa Honkanen on ollut kanttorin viransijaisena ja toimii nykyään seurakunnan osa-aikaisena lähetyssihteerinä. Kanttorin töitä hän tekee tarvittaessa. Side seurakuntaan on näin vahva.

Tämän vuoden vauvasukissa väriskaala on viimevuotista laajempi. Huittisissa sukkapareja tarvitaan vuosittain 80–100. Ensimmäisen vuosipuoliskon vauvoille sukat ovat jo valmiina.
–Alkutalven vauvat saavat kuplasukkia, joita kutsun lumipallosukiksi, kun niiden varressa on valkoisia palloja. Kesällä tytöille on luvassa mansikkasukkia ja pojille mustikkasukkia.

Seurakunta antaa Honkaselle lankarahat, mutta välillä kun lankaostoksilla kiertelevän neulojan silmiin osuu mielenkiintoisia uutuuslankoja, hän hankkii niitä myös itse.
Sukkapari syntyy yleensä päivässä.
–Äitini kyllä totesi, että kukaan ei kysy paljonko neulot päivässä vaan katsovat, kuinka hyvää työn jälki on.

 

 

Lue juttu loppuun 10.1.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
13. huhtikuu 2018 - 8:52Nimimerkki: Maria
Olen seurannut fb-kaverini Sirpan käsityön tekoa. Ovat niin kauniita ja erilaisia. Toivottavasti lahjan saajat osaavat ajatella miten paljon niihin on käytetty aikaa ja ajatusta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.