Satakunnasta Unicefin maakuntakumppani

25.11.2010 - 18:45 Satu Ojala

Lauantaina Satakunta vastaanottaa Unicef-vuoden kapulan eli Unicef-lipun vuoden 2010 Unicef-kumppanilta Rovaniemeltä Joulunavauksessa Napapiirillä. Satakunnan puolesta Unicef-lipun vastaanottaa maakuntajohtaja Pertti Rajala ja Rovaniemen puolesta sen luovuttaa kaupunginjohtaja Mauri Gardin.

Unicef-maakuntakumppanuuden merkiksi lippu nostetaan Porin jäähallin kattoon lauantaina 4.12. Ässät-JYP -jääkiekko-ottelun alussa. Vuoden vaihtuessa jokaisessa Satakunnan 21 kunnassa Unicef-lippu vedetään salkoon kumppanuusvuoden kunniaksi.

Satakunnan Unicef-maakuntakumppanuuden keräystavoite on asetettu kunnianhimoisesti aikaisempia kumppanuuksia suuremmaksi eli 1,50 euroon per satakuntalainen. Keräystavoite on siis 350 000 euroa.

Satakunnan avustuskohde on Unicefin projekti Schools for Africa - Kaikki lapset kouluun. Koulutus on Satakunnalle luonteva avustuskohde, ja lisäksi avun kohdistaminen yhden maan sijaan maaosaan sopii maakuntakumppanuudelle hyvin.

Satakunnan maakuntavuotta koordinoi Satakuntaliitto.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.