Kummiyhdistyksillä ja kasvatuslaatikoilla ideakisan voittoon

11.11.2019 - 17:23 Minna Karru
Liikuntapaikkojen, leikkipuistojen ja vastaavien kohteiden kummiyhdistystoiminta oli Jari Enon idea. Sari Laakso ideoi kuntalaisten käyttöön yhteen paikkaan koottuja kasvulaatikoita, joissa nimellistä vuokraa vastaan voi viljellä sitä mitä tahtoo.

Huittislainen Tonnilla todeksi -ideakilpailu tuotti kaikkiaan 25 ehdotusta.

Voittajiksi seuloutuivat Sari Laakson ideoimat kasvilaatikot ja Jari Enon kehittelemä kummiyhdistystoiminta. Kasvilaatikoissa kuntalaiset voisivat pientä vuokraa vastaan viljellä sitä mitä haluavat. Kummiyhdistyksiä haetaan liikuntapaikoille, leikkipuistoille tai vastaaville kohteille.

–Kasvulaatikot voisivat tomia eräänlaisena yhteisöllisenä kaupunkipuutarhana ja toimia myös oppimisympäristönä varhaiskasvatukselle ja perusopetukselle. Ne mahdollistaisivat yhdistysyhteistyönkin, esimerkiksi martat voisivat neuvoa säilömisasioissa, Laakso pohdiskelee.

–Kummiyhdistystoiminta tarjoaisi yhdistyksille uudenlaista tekemistä. Lisäksi lisääntyvä toiminta eri paikoissa, nostaisi paikkoja yhä useamman kuntalaisen tietoisuuteen, Eno selittää.

Ideakilpailun järjesti joukko tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa suorittavia kaupungin työntekijöitä. He halusivat kilvalla nostaa esiin kaupungin uutta strategiaa, jossa muun muassa korostetaan yhteisöllisyyttä ja osallistamista.

–Muutkin kuin voittajaehdotukset toimitetaan tiedoksi kaupungille, joten eivät nekään mene hukkaan, muistutti kisan järjestäjien puolesta Anne-Maija Saarinen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.