Huhkolan puistoalue -kyselyssä nykyinen miljöö korostui – Koulun paikka närästi edelleen

11.11.2019 - 05:27 Minna Karru
Huhkolan puistoalueen kehittäminen -kyselyyn sai merkitä tärkeitä paikkoja ja halutessaan kommentoida. Yksi vastaajista totesi: "Kaunis puistoalue, kaupungin merkittävin viheralue lähellä asutusta ja liikuntapaikkoja."

Huittisten kaupunki haki syksyisellä kuntalaiskyselyllä mielipiteitä Huhkolan puistoalueen kehittämiseen. Niitäkin tuli, mutta myös kommentteja, joissa ei haluta koulun rakentamista puiston tuntumaan. Koulun sijoituspaikkaan otettiin kantaa reilussa kolmessakymmenessä kommentissa, joista parissakymmenessä toivottiin koulua muualle.

Kyselyn vastaajista noin neljä kymmenestä oli sitä mieltä, että puisto on kunnostettava lähtökohtana nykyinen miljöö. Kaiken puuston säilyttämistä kannatti melkein viidennes vastaajista. Jokinäkymän avaamista toivoi reilu viidennes vastaajista.

Vastaajista melkein puolet käyttää aluetta ulkoiluun. Melkein kolmannes vastaajista kulkee säännöllisesti alueen lävitse.

Reilu kolmannes vastaajista käy Huhkolanpuistossa noin kerran viikossa. Päivittäin tai lähes päivittäin puistossa käy kolmannes vastaajista.

Puisto on vastaajille tärkeä erityisesti ulkoilualueena (24 %), viheralueena (20 %) ja liikunta- ja harrastuspaikkana (17 %).

Noin kuusi vastaajaa kymmenestä koki, että puiston kehittämiselle on hänelle itselleen erittäin paljon merkitystä. Kohdan paljon merkitystä valitsi noin kolmannes vastaajista.

Kuusi vastaaja kymmenestä oli myös sitä mieltä, että Huhkolan puistoalueella on erittäin paljon merkitystä kaupungin viherympäristön kannalta. Melkein kolmannes vastaajista totesi, että merkitystä on paljon. (..)

Huhkolan puistoalueen kehittäminen -kyselyyn tuli 117 vastausta. Vastaajista naisia oli 68 prosenttia.  41–60-vuotiaita vastajia oli 42 prosenttia ja 20–40-vuotiaita 41 prosenttia. Huhkolan alueella asuvia vastaajia oli 38 prosenttia ja keskustassa asuvia 37 prosenttia.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan sekä teknisen johtajan kommentit Lauttakylä-lehden numerosta 46 (13.11.)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.