Rinne tutustui makkarantekoon

11.10.2016 - 10:52 Heikki Isotalo
Satakunnan SDP:n toiminnanjohtaja Jukka Pirttinen (vas.) ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tarkastelevat, miten makkara syntyy.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kävi maanantaina vierailulla Kivikylän Kotipalvaamon Huittisten makkaratehtaassa. Vuonna 1992 perustettu Kivikylä on kasvanut hieman yli kahdessa vuosikymmenessä yli 250 henkeä työllistäväksi yritykseksi, jolla on vahva brändi.
Vastaavia onnistumistarinoita Suomen talous tarvitsisi enemmänkin.
SDP:n mukaan siihen voi vaikuttaa erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä suosivilla politiikkaratkaisuilla.
–Valtio voi vähän jakaa riskejä. Yritys voi viedä ulkomaille ja kertoa että tuote toimii täällä, Rinne toteaa.

Kuten oppositiojohtajan rooliin kuuluu, antaa Rinne Juha Sipilän (kesk.) hallituk-selle pelkkiä risuja. Sote-uudistus on ”karkeaa yksityistämistä”, jossa on unohdettu yksittäisen ihmisen tarpeet. Myös erityisesti ammatillisen koulutuksen puolella tehty aloituspaikkojen määrän leikkaus on Rinteen mielestä vaarallisen lyhytnäköistä.
–Yksi ikäluokka naisia jäi 1990-luvulla pois työelämästä. Nyt on jäämässä ikäluokka nuoria miehiä.
Hallitus harrastaa Rinteen mukaan ”kaverikapitalismia”, joka ei hyödytä koko kansantaloutta.
–Hallitus suosii rikkaita. Me näemme, että kotimainen kysyntä olisi tärkein juttu. Siihen auttavat pieni- ja keskituloisten ihmisten veroalennukset, Rinne toteaa.

Helsingin Asema-aukiolla kuolemaan johtaneen välikohtauksen jälkeen Suomessa on puhuttu paljon siitä, miten ääriliikkeiden toiminta saataisiin parhaiten kuriin. Rinne korostaa, että poliittinen väkivalta on ehdottoman tuomittavaa riippumatta siitä, mitkä ovat sen motiivit.  Välikohtauksen tutkinta on kesken. Uusnatsistista Suomen Vastarintaliikkettä tutkitaan pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.
Netissä esiintyvä vihapuhe on Rinteen mukaan huolestuttavan yleistä.
–Nettipoliisin pitäisi tarttua siihen saman tien kun se ilmenee. Vihateot lähtevät liikkeelle somesta, Rinne toteaa.

 

Oikaisu 13.10. : Helsingin Asema-aukion tapauksen tutkintanimikkeet korjattu ja lisätty, että tutkinta on kesken.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.