Loiman koulussa nyt 44 oppilasta - Kolmen vuoden päästä määrä putoaa 31 oppilaaseen

11.09.2019 - 05:27 Satu Ojala
–Meillä on ollut tähän asti hyviä ikäluokkia, kun samanikäisiä on ollut kahdeksasta kymmeneen. Ensi vuonna ekaluokkalaisten määrä tippuu niin paljon, että se ei enää varsinaisesti ole mikään luokka, sanoo koulunjohtaja Aleksi Toivola.

Loiman koulussa aloitti tänä syksynä opintiensä viisi ekaluokkalaista. Vuoden kuluttua ekaluokkalaisia on vain kaksi.

–Oppilasmäärät putoavat Loimassa yllättävän nopeasti. Uusia tulijoita on tulevina vuosina vähemmän kuin mitä koulusta poistuvat ikäluokat ovat, sanoo Huittisten sivistysjohtaja Eija Mattila.

Loiman koulu on ollut tulilinjalla aiemmin jo useampaan otteeseen. Koulun lopettamisesta on puhuttu, mutta vuosi sitten keväällä julkaistun kouluverkkoselvityksen oli määrä tuoda toistaiseksi työrauha.

Tämän vuoden keväällä hiihtolomien jälkeen koulusta loppui valmistuskeittiö ja ruoka on nyt tuotu keskuskeittiöltä. Tiedossa oli jo silloin, että kaupungin talous on tiukilla.

Myös oppilasennusteet ovat muuttuneet olennaisesti heikommiksi syksyllä 2017 laaditun kouluverkkoselvityksen jälkeen. Pienet ikäluokat vähentävät erityisesti Loiman koulun oppilasmäärää, joka laskee 31:een kolmessa vuodessa ja jatkaa siitä edelleen laskuaan.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 37.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.