Nato-kannat testissä Huittisten torilla

11.09.2018 - 05:23 Minna Karru
Paneelikeskustelun osalliset Jukka Tuori, Markus Mustajärvi ja Arto Satonen torilla kansanedustaja Jari Myllykosken ja Jukka Kivimäen seurassa.

 

–Miten pitäisi ratkaista se, liitytäänkö Natoon vai ei? Paljon on puhuttu kansanää-nestyksestä. Oma käsitykseni, että kansa on aina Natoa vastaan, siksi Markus var-maan kannattaa kansanäänestystä, sanoi Jukka Tuori Huittisten torilla ja sai kansan nauraa hörähtämään.
Hän juonsi Huittisten ja Vampulan Vasemmistoliiton järjestämää paneelia, jossa Natosta keskustelivat vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi ja kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen.

Tuori jatkoi vielä kysymystään: Jos koko poliittinen johto hallituksesta oppositi-oon presidenttiä myöden olisi Naton kannalla, pitäisikö silloin lähteä jäseneksi?

Mustajärvi totesi, ettei näe sellaista tilannetta, että yksissä tuumin oltaisiin sitä mieltä, että sotilasliiton jäseneksi pitäisi lähteä.
–Ja minusta on juuri näin päin, että mitä suurempi asia, sitä suurempi syy kysyä kansan mielipidettä, hän sanoi.

Satonen muistutti, että Nato ottaa vain sellaisia jäseniä, joiden takana on selvä kansan tuki.
–Näkisin sen niin, että tarvitaan joko kansanäänestys tai eduskunnan riittävän selvä enemmistö.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

KOMMENTIT
11. syyskuu 2018 - 10:48Nimimerkki: Reservin vänrikki
Natoon liittymistä vastuustetaan, koska pelätään Venäjän reaktiota. Toisaalta, mitä muita syitä liittyä Natoon on kuin Venäjä. "Kun nokka irtoaa, niin pyrstö tarttuu ja toisin päin".

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.