Askel Eteenpäin -yhdistys liikuttaa lapsia ja nuoria

11.09.2018 - 16:00 Marja-Liisa Hakanen
-Kärrystä löytyy välineitä monenlaiseen liikkumiseen ja myös pihapeleihin, Miikka Vesamäki (vas.), Joni Haapala ja Joni Immonen kertovat.

Halu lisätä lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Siinä ovat juuri toimintansa aloittaneen huittislaisen Askel Eteenpäin -yhdistyksen tavoitteet. Yhdistyksen perustivat Joni Immonen, Jussi Tiuttu, Joni Haapala, Mikael Ruohomaa ja Miikka Vesamäki.
Kaikki alkoi siitä, että Vesamäki halusi kehittää paikkakunnan lapsille jotakin liikunnallista tekemistä. Jääkiekon Suomen mestaruusjuhlien jälkeen hän kysyi ammattilaisjääkiekkoilija Ruohomaalta, miten tärkeä tämä kaupunki sinulle on. Ruohomaahan on Lauttakylän Lujan kasvatteja.
–Todella tärkeä, vastasi Ruohomaa.

Jussi Tiuttu ja Joni Immonen keksivät idean liikuntavälinekärrystä ja ajatuksen taakse saatiin vielä myös Joni Haapala ja sitten alkoi tapahtua.
–Halusimme tehdä jotakin konkreettista, jolla huittislaisia lapsia ja nuoria innostettaisiin liikkumaan, Joni Immonen kertoo.
Yhdistys hankki huittislaisten yrittäjien tuella peräkärryn ja sen täyteen erilaisia liikuntavälineitä. Kärryä saavat maksutta lainata huittislaiset koulut, kerhot ja päiväkodit. Maksua vastaan sitä vuokrataan yrityksille, yhdistyksille ja urheiluseuroille sekä muiden paikkakuntien kouluille, päiväkodeille ja kerhoille.
–Kärry on otettu hyvin vastaan, varauksia on tehty jo lokakuulle saakka. Esimerkiksi Sammun koulussa välineitä on jo päästy kokeilemaankin, Immonen sanoo.

Kärry täynnä liikuntavälineitä, joita oman paikkakunnan koulut, kerhot ja päiväkodit saavat maksutta lainata.

Askel Eteenpäin -yhdistyksen perustajat toivovat, että välineet aktivoivat lapsia myös välitunneilla esimerkiksi yhteisiin pihapeleihin, joihin otetaan kaikki mukaan.
–Haluamme näin ehkäistä myös lasten syrjäytymistä.

Liikuntavälinekärryn laina- tai vuokra-aika on 1–5 päivää. Kärry on nimeltään Ruoho13 jääkiekkoilija Mikael Ruohomaan mukaan. Joni Immonen toteaa, että menestyvän ammattilaiskiekkoilijan mukana olo on yhdistykselle merkittävä asia.
–Hän on hyvä esikuva kaikenikäisille.
Liikuntavälineiden lainaamisen lisäksi Askel Eteenpäin tarjoaa palveluja esimerkiksi kouluille liikuntapäivien järjestämiseen ja opettajille siten myös uusia ideoita oppilaiden liikuttamiseen.
Uusi yhdistys aikoo hakea rahoitusta myös toisen kärryn hankkimiseen, se on tarkoitus täyttää erityslapsille sopivilla välineillä.

 

Yhdistys mukaan mestaruusliigan ottelukahviotoimintaan

LP Vampula Huittinen ja Askel Eteenpäin ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta. Yhdistys lähtee mukaan mestaruusliigaottelujen kahviotoimintaan ja saa osan kah-vion tuotosta toimintaansa.
–Askel eteenpäin tekee hienoa työtä tavalla, jota täällä ei ole ennen tehty. Näimme, että yhteistyöllä heidän kanssaan on hyvä mahdollisuus lisätä kaupungissa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Samalla uusi ja innovatiivinen vapaaehtoistoimija saa kauttamme valtakunnallista näkyvyyttä, toteaa LP Vampula-Huittisen manageri Timo Talvitie.
Joni Immonen sanoo, että yhdistyksen tarttui mielellään LP Vampulan yhteis-työehdotukseen ja oli siitä varsin otettu.
–Saamme LP Vampulan kautta paljon ammattimaista toimintaa taaksemme, Im-monen tuumii.
Askel Eteenpäin rekrytoi toimintansa 14–20-vuotiaita nuoria. He voivat olla mu-kana kahviossa tai vaikka koulujen liikuntapäivissä.
–Mukaan on jo ilmoittautunut 15 nuorta, Immonen toteaa tyytyväisenä.

KOMMENTIT
11. syyskuu 2018 - 21:27Nimimerkki: Äiti Huittisista
Koskeeko kärryn lainaus myös kunnallisia perhepäivähoitajia, vai ainoastaan päiväkoteja?? Perhepäivähoitajat kustantavat muutenkin hoitolasten tarvikkeet ja virikkeet lähestulkoon omakustanteisesti, joten toivottavasti heidät on huomioitu tässä asiassa!! Toimivat kuitenkin kunnan alaisuudessa.
18. syyskuu 2018 - 22:58Joni Immonen
Moi, Kyllä kärryn sisältö koskee myös pph jos heillä esimerkiksi on joku oma tapahtuma.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.