Vanha kunnantalo vuokra-asunnoiksi

11.05.2019 - 09:10 Satu Ojala
Huittisten kaupunki sai kiinteistöstä yhden tarjouksen, sen teki punkalaitumelainen Julkisivumaalaus Nurmilaakso Oy.

Huittisten vanha kunnantalo laitettiin vuoden alussa myyntiin, kun kaupungilta ei löytynyt kiinteistölle käyttöä. Myyntiponnistelut poikivat yhden tarjouksen. Punkalaitumelainen Julkisivumaalaus Nurmilaakso Oy tarjosi kiinteistöstä 81 000 euroa.

-Nätti talo keskeisellä paikalla, perustelee yrittäjä Sami Nurmilaakso tarjoustaan.
-Laitamme sen kuntoon ja teemme siihen asuntoja, jotka sitten vuokraamme eteenpäin.

Nurmilaakso on aiemminkin tehnyt vastaavia kauppoja. Humppilasta yritys on ostanut asemapäällikön talon, joka on samoin vuokrattu eteenpäin.

-Nyt kesällä meillä on kädet täynnä työtä, mutta kun tilanne rauhoittuu syksyä kohti, voimme aloittaa kunnantalon korjaustyöt. Julkisivutöitä ei tässä kohteessa ole, kun ne on tehty jo neljä vuotta sitten, sanoo Nurmilaakso.

Kaupungin ja Nurmilaakson kauppa odottaa vielä Euroopan aluekehitysrahaston ja verottajan ratkaisuja. Neljä vuotta sitten toteutettuun julkisivuremonttiin kaupunki sai 37 000 euron avustuksen, jonka ehtona oli, että kiinteistöä ei myydä viiden vuoden aikana.
-On mahdollista, että takaisinmaksusummaa kohtuullistetaan, kun myyntikieltoajasta on vain yksi vuosi jäljellä, arvelee kaupungin tekninen johtaja Ulla Ojala.

Verottajan ratkaistavissa on vielä arvonlisäverojen palautus. Asia on parhaillaan verottajalla lausunnolla. Kyse on lähes 20 000 eurosta.

KOMMENTIT
15. toukokuu 2019 - 16:47Nimimerkki: Tikke
Aikas halvalla menee, toki remonttia on, mutta talo keskellä kylää. No näinhän näitä kunnan omistuksia on muuallakin halvalla yksityistetty. Pitäkää huoli ettei koko summa pala noihin maksuihin. Kummallista on se, että julkisiin palveluihin talosta ei ollut, mutta yksityiselle kyllä. Aika aikaa eletään.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.