Luja HT taipui toisessa finaalissa

11.03.2017 - 22:05 Bobby
Luja HT:n kolmas maali oli lähellä, mutta KuKin pelaajat uhrautuivat. Kuva Ari Ståhlman.

Kakkosdivisioonan toinen finaaliottelu pelattiin Harjavallassa lauantaina. Luja HT lähti hakemaan voitolla mestaruutta ja KuKi siirtämään ratkaisua sunnuntaille. Luja lähti otteluun ilman edellisessä ottelussa hyvin pelannutta Esa Väisästä ja pelikiellossa ollutta Ari-Pekka Mäkistä. Myös Kalle Mahlamäki oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä ja kumpikaan joukkue ei saanut mitään ihmeellistä aikaiseksi. Ajassa 14.37 KuKi hyökkäsi kolmella kahta vastaan ja takamiehenä tullut Joonas Virta ohitti Lujan Janne Rantaniityn laukauksellaan. Tämän jälkeen Lujan Niklas Kulmanen otti rangaistuksen, mutta KuKi ei onnistunut ylivoimalla. Ensimmäinen erä päättyi 1-0.

Toiseen erään odotettiin vahvempaa Lujaa, mutta sen peli ei lähtenyt kulkemaan. Isäntien tiukka keskialueen puolustus ei antanut Lujalle paljoa mahdollisuuksia. Sen sijaan KuKi käytti paikkansa tehokkaasti. Ajassa 26.51 Luja pelasi alivoimalla ja KuKi siirtyi 2-0-johtoon. Lujan puolustaja pelasi turhan aktiivisesti omalla alueella ja tämä antoi tilaa KuKin Jere Lehtoselle, joka iski kiekon verkkoon. Kotijoukkue iski vielä toistamiseen erän lopulla.

Lujan puolustus pelasi hieman löysästi KuKin karvauksen alla. KuKin Jere Lehtonen sai kiekon päätyyn ja tarjoili maalin eteen Jesse Lehtoselle, joka teki KuKi:n kolmannen. Erätauolle mentiin lukemissa 3-0.

Kolmannessa erän alku oli loppukiriä suunnitelleelle Lujalle huono. Vajaa kaksi minuuttia oli pelattu, kun KuKin ykkönen voitti hyökkäyspään aloituksen viivaan. Viivasta tullut laukaus kimposi Rantaniityn torjunnasta KuKin Santeri Seväselle, joka vei KuKi:n neljän maalin johtoon. Kolmannen erän puolessa välissä Lujan Miika Raittinen päätti vielä nostaa joukkueensa mukaan peliin. Ensin Raittinen purjehti KuKin puolustuksen ohi ja teki Lujan avausmaalin. Reilu minuutti myöhemmin sama mies pyöri hyökkäysaluetta ympäri ja löysi Severi Wallinin vapaana. Wallin toi Lujan jo kahden maalin päähän. Luja loi vielä muutaman maalipaikan, mutta kiri jäi kahteen maaliin ja ottelu päättyi 4-2.

Ottelun jälkeen Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä valitteli materiaalin vähyyttä.

–Ei nuo viime päivien poisjäännit voi olla vaikuttamatta peliin. Aika normaalista poikkeavalla kokoonpanolla mennään ja puolustajat pelaavat hyökkääjinä, harmitteli Mäkelä.

–Päätimme silti taistella vaikka pelaajia puuttuu, mutta tänään se ei vaan riittänyt. Maalipaikkoja kuitenkin oli vähintään yhtä monta kuin kaverilla, analysoi Mäkelä.

Parannusta pelaajatilanteeseen ei ole odotettavissa sunnuntain peliin. Kolmas ja ratkaiseva finaali pelataan Huittisten jäähallissa sunnuntaina iltapäivällä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.