Talvi eteni hitaasti lokakuussa

02.11.2010 - 08:19 Minna Karru

Ilmatieteen laitoksen mukaan lokakuussa oli suuria eroja maan eri osien sademäärissä. Lunta oli kuukauden päättyessä ainoastaan Keski- ja Pohjois-Lapissa.
Runsassateisimmat alueet osuivat Pohjanmaan rannikolle, Etelä-Savoon ja Pohjois-Karjalan eteläosaan sekä Keski- ja Pohjois-Lappiin, missä satoi yleisesti yli 50 millimetriä.
Vähiten satoi Uudeltamaalta Pirkanmaalle ulottuvalla vyöhykkeellä ja Oulun ympäristössä, jossa jäätiin paikoin alle 30 millimetriin. Määrä on selvästi alle puolet pitkäaikaisesta keskiarvosta

Lokakuun keskilämpötila vaihteli lounaissaariston runsaasta seitsemästä plusasteesta Keski- ja Pohjois-Lapin sekä Koillismaan vajaaseen kahteen plusasteeseen. Lukemat olivat maan eteläosassa hieman tavanomaista alemmat ja maan keskiosassa lähellä tavanomaisia arvoja. Maan pohjoisosassa oli tavanomaista lämpimämpää.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.