Lauttakylän koulu sittenkin kivikoulun paikalle?

11.01.2018 - 15:35 Satu Ojala
Uusi Lauttakylän koulu sopii teknisen johtajan Ulla Ojalan mielestä parhaiten vanhan kivikoulun paikalle.

Uuden Lauttakylän koulun sijaintipaikka on esillä tiistaina kokoontuvan teknisen lautakunnan kokouksessa. Huittisten tekninen johtaja Ulla Ojala esittää, että uusi Lauttakylän koulu rakennetaan vanhan kivikoulun paikalle. Lopullisen sijaintipaikan ratkaisee kaupunginvaltuusto tammikuun lopulla pidettävässä kokouksessa.

Sivistyslautakunta ehdotti joulukuussa, että koulu rakennetaan meijerin viereen Kivirannan pellolle. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Ulla Ojala perustelee esitystään sillä, että vanhan kivikoulun tontti sijaitsee vehreässä. suojaisessa ja historiallisesti arvokkaassa miljöössä, mutta kuitenkin sivussa Lauttakylänkadun liikenteestä ja melusta. Tontin liikennejärjestelyjä on mahdollista kehittää esimerkiksi avaamalla uusi katuyhteys Koulukadulta Kievarinkadulle. Etäisyys kirjastoon sekä liikunta- ja uimahallille on noin 700 metriä ja sinne voidaan kulkea turvallisesti pääosin kevyenliikenteen väylien kautta.

KOMMENTIT
11. tammikuu 2018 - 18:56Nimimerkki: S.T.
Tontti on paras mahdollinen tarjolla olleista ehdotuksista näin kaupunkilaisittain. Mutta, että Kievarinkadulle? Oletteko tosissanne? Koululaisilla ei silloisessa Koulukadulla sijainneessa opinahjossa kaiketi ollut vaikeuksia kulkuyhteyksien suhteen - ajoittaisia ruuhkia lukuunottamatta. Ja sellaisistakin suurin osa vältettävissä kutakuinkin puolen kilometrin siirtymisin, mikä itsessään tukisi koululaisten päivittäistä liikkumista. Koulu kivikoulun paikalla on järkiratkaisu aivan liialti venytettyyn ongelmaan, mutta tällä erää kaavailtu ratkaisu liikenteen suhteen ei sitä ole. Haluaisin muistuttaa muutamien vuosien takaisia keskustan kehittämishankkeita, joiden yhtenä ajatuksena oli kevyen liikenteen ja ulkoilijoiden kulkumahdollisuus kutakuinkin koko keskustan taipaleelta Pukinojaa. Sitä odottelee toivon mukaan yksi jos toinenkin kuntalainen. Kievarinkadun väylän jatke menettäisi yhden rauhallisimmista paikoista kevyen liikenteen ja hurjan suositun leikkipuiston suhteen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.