Keltanokkana uuteen lajiin

11.01.2018 - 05:25 Satu Ojala
-Tämä ei ole minulle työtä, vaan antaa lisää voimia jaksaa, sanoo Jussi Poutala, jonka haaveena on jääkiekon MM-kisojen selostaminen.

Kun LP Vampula Huittinen nousi kolme vuotta sitten mestaruusliigaan, otteluihin tarvittiin kuuluttajaa.
–Oikeastaan ”kaiken pahan alku ja juuri” on Lehmuksen Harri, joka houkutteli minut kuuluttajaksi jääkiekko-otteluihin. Hakasen Pekka vinkkasi minusta Anturamäen Jannelle, jonka valmennuksessa LP Vampula nousi liigaan. Suostuin, vaikka en silloin tiennyt itse lajista yhtään mitään, sanoo Jussi Poutala.

Lentopallo on vienyt miestä siitä lähtien ja nykyään hän tekee selostajan tuurauksia myös Ruutu+ -kanavalla mestaruusliigan lentopallolähetyksissä.

Lentopallossa pääsee spiikkaamaan joka pallon jälkeen."

–Olen ollut aiemmin jalkapallo- ja jääkiekkomiehiä, mutta lentopallo on tullut vahvaksi haastajaksi niiden rinnalle.
–Lentopallossa on hienoa se, että siinä pääsee spiikkaamaan joka pallon jälkeen. Se pitää paremmin pelissä kiinni.

Lentopallon saloihin Poutalaa ovat johdattaneet Hanna ja Timo Talvitie.
–He ovat auttaneet minua todella paljon. Ilman heitä en olisi päässyt lajiin niin hyvin sisälle, eikä tarvitsisi ajatellakaan televisioselostuksia.

LP Vampulan lisäksi Poutalan tie on vienyt VaLePaan ja Beach Volleyn SM-kisoihin, joissa hän oli viime kesänä kuuluttamassa.
–VaLePan otteluiden kuuluttaja Ilkka Nykänen on tavallaan esikuvani. Vuosi sitten, kun LP Vampulalla ja VaLePalla oli kauden avausottelut Porin jäähallissa, olimme molemmat mukana ja silloin Ilkka kysyi, voisinko tulla tuuraamaan häntä VaLePan kotiotteluihin. Suostuin, ja viime kaudella olin kuudessa VaLePan kotipelissä mukana.

 

 

Seiska miikan suoritus

Jussi Poutalan houkutteli Ruutu plussalle selostushommiin Lentopalloliiton tiedottaja Toni Flink.
–Hän oli Huittisissa selostajana, kun täältä televisioitiin kauden ensimmäinen LP Vampulan liigajoukkueen kotipeli. Flink kysyi, olenko ajatellut, että voisin selostaa otteluita televisioon. No en ollut, mutta asia kiinnosti ja niin tein demonauhan saman tien. Demo sisälsi erän verran selostusta.

Syyskaudella Jussi Poutala debytoi mestaruusliigan otteluselostajana Ruutu plussalla, kun LP:t Kangasala ja Viesti kohtasivat toisensa.
–En halua kuunnella itse omaa ääntäni, mutta tässä hommassa se on pakko jo ihan sen vuoksi, että tietäisin, mitä pitää tehdä jatkossa paremmin. Tein taustatyötä paljon ja se oli opettavainen kokemus. Fiilis oli ennen kokematon.
Poutala itse arvioi, että suoritus oli ihan ok.
–Mutta parannettavaa jäi. Ehkä sellainen seiska miikan suoritus.

Koulutus uuteen tehtävään oli ”kaikenkattava”.
–Tästä mikki päälle ja tästä pois. Tuossa on monitori, jonka kautta voit seurata peliä. Siinä se oli!

 

Radiojuontajaksi Iskelmä Satakuntaan

Jussi Poutala ryhtyy juontamaan Iskelmä Satakunnan Paikallistunti-ohjelmaa, joka alkaa ensi viikon keskiviikkona 17.1. Paikallistunti lähetetään keskiviikkoisin kello 13 ja uusintana torstaisin kello 13.
Ohjelma sisältää paikallislehtikatsauksen, urheilu-uutisia maakunnasta sekä mielenkiintoisia haastatteluja. Paikallistunti on kuunneltavissa myös netissä radiot.fi -palvelussa.

 

 

 

Lue jutut loppuun 10.1.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.