Kesäyliopisto kouluttaa kriisityöhön

18.10.2011 - 08:02 Satu Ojala

Kriisityö on  uhrien ja omaisten auttamista sekä henkilökunnan ohjausta ja tukea. Se on pääsääntöisesti lyhytkestoista, suunnitelmallista ja tavoitteellista auttamista.

Lähtökohta kuulostaa arkipäiväiseltä, mutta vaatii kuitenkin rautaista erityisosaamista. Länsi-Suomessa ammatillista kriisityökoulutusta on tarjolla vähän. Tätä aukkoa paikkaa Länsi-Suomen kesäyliopiston seitsenosainen koulutussarja Kriisityön perusteet, jonka ensimmäinen osa pidetään Porissa 10. marraskuuta.

Koulutussarja perehdyttää osallistujat kriisityön eri osa-alueisiin ja toivottavasti herättää heissä halun jatkokoulutukseen. Kouluttajat ovat kriisityön keskiöstä – henkilöitä, jotka ovat olleet mm.  Suomessa sattuneissa katastrofeissa mukana auttajina. Sote-alan henkilöstön lisäksi koulutukseen ovat tervetulleita myös pelastuslaitosten työntekijät.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.