Älä ruoki hukkaa, vaan vähennä ruokajätettä

18.10.2011 - 07:55 Satu Ojala

Maa- ja kotitalousnaisten Älä ruoki hukkaa -hanke kannustaa ajattelemaan omia tottumuksia ja löytämään itselle sopivia tapoja välttää ruuan tuhlaamista. Aihetta ajatteluun ja tekoihin on, sillä kodeissa kannetaan kassikaupalla syömäkelpoista ruokaa roskikseen. Poisheitetty ruoka kuormittaa ympäristöä ja rasittaa kukkaroa.

Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukset järjestävät tietoiskuja  syksyn sekä ensi vuoden aikana muun muassa perhekahviloissa sekä muissa lapsiperheiden kokoontumispaikoissa. Tapahtumissa opastetaan ruokahävikin vähentämiseen antamalla vinkkejä elintarvikkeiden oikeaan säilytykseen ja käsittelyyn, pakkausmerkintöjen lukemiseen ja ruokahankintojen suunnitteluun.

Älä ruoki hukkaa – nuorten perheiden ruokahävikin vähentäminen -hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.