Varsinais-Suomen ja Satakunnan kansanedustajat yhdessä 8-tien puolesta

17.10.2011 - 07:58 Satu Ojala

Varsinais-Suomen ja Satakunnan kansanedustajat ovat tiivistäneet rivejään yli puoluerajojen määrärahan osoittamiseksi valtatien 8 Turku-Pori yhteysvälin parantamiseksi. Varsinais-Suomen ja Satakunnan kansanedustajien yhteistyöryhmien puheenjohtajat Ilkka Kanerva (kok.) ja Kristiina Salonen (sd.) ovat keränneet aktiivisesti tukea aloitteelle molempien alueiden edustajilta.

Valtatien liikenteen sujuvuuden lisäämisellä vähennetään päivittäisen työmatkaliikenteen ruuhkia ja parannetaan elinkeinoelämän kuljetusvarmuutta, kuljetusten tehokkuutta sekä matka-aikojen ennustettavuutta. Hanke on merkittävä niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.

Turku-Pori yhteysvälihankkeen kustannusarvio on 185 milj. €, joka sisältää mm. Raisio-Nousiainen -välin nelikaistaistamisen, Laitilan kohdan eritasoliittymät, Nousiainen-Pori välille 5 keskikaiteellista ohituskaistaparia, Eurajoen ohikulkutien sekä Isomäen risteyssillan rakentamisen Porissa.

Hankkeen suunnitteluvalmius on hyvä ja työt pitäisi aloittaa vuonna 2012. Aloitteessa esitetään ensi vuoden budjettiin 10 milj. euron määrärahaa työn käynnistämiseksi.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.