Länsilinjat voitti Tampereen pikavuorot yksinoikeudella

10.12.2018 - 14:46 Antti Salminen
Tamperelainen Expressbus-yhtiö Länsilinjat voitti Huittinen–Tampere-bussien kilpailutuksen vuoden alusta alkaen. Huittisten kaupungin rahoitusosuus on 6800 euroa vuodessa ja muut rahoittajat ovat Sastamalan kaupunki ja alueen ely-keskukset. Aiemmin nämä t

Tamperelainen Länsilinjat on voittanut Pirkanmaan ely-keskuksen järjestämän kilpailutuksen Huittisten, Sastamalan, Nokian ja Tampereen välisestä pikavuoroliikenteestä. Kilpailutus käsittää täsmälleen nykyisen vuorotarjonnan, jolle Länsilinjat saa yksinoikeuden. Sopimuskausi on kolme vuotta ja se sisältää 1+1 vuoden option.
Uusi liikenne alkaa ensi vuoden alusta. Valitusaika päättyy ensi viikon keskiviikkona, joten virallista hankintasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu.
–Kilpailutuksen aikataulu oli nopea, sillä tarjouskilpailun päättymisestä on alle kuukausi liiken-teen alkamiseen. Liikenne käynnistyy vuodenvaiheessa ja vuorot ajetaan Expressbusseina, kuvailee Länsilinjojen hallintojohtaja Kari Keinonen.

Länsilinjat voitti kilpailutuksen 49 000 euron verottomalla vuosihinnalla. Satakunnan Liikenteen tarjoushinta oli 184 500 euroa. Kolmas tarjous hylättiin. Tarjoushinnat ovat muodollisia, sillä lippu- ja rahtitulot tuovat liikennöitsijälle arviolta yli 90 prosenttia tuloista.
Satakunnan Liikenne on aloittanut tällä viikolla yt-neuvottelut, mutta liikennöinti ja varikkotoi-minta eivät ole loppumassa Huittisissa.
Satakunnan Liikenteen nykyiset vuorot Huittisista Turkuun jatkuvat.
–Huittisista Raumalle vuoromäärä vähenee, mutta päätös tehtiin kilpailutuksesta riippumatta. Tihein tarjonta säilyy Porin ja Helsingin välillä. Huittisten kouluvuorot ja varikko jatkuvat toistaiseksi, kertoo Satakunnan Liikenteen liikennepäällikkö Petteri Hurskainen.
 

Lue asiasta lisää tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.