Lääkäripalvelujen saatavuudessa Huittinen Satakunnan paras terveyskeskus – koko maan listallakin kymmenen kärjessä

10.10.2019 - 05:19 Satu Ojala
Vampulassa terveyskeskuslääkärinä on Gerli Masur (vas.) ja sairaanhoitajana Susanna Nixon.

Vampulassa kerättiin kesällä adressi Vampulan lääkäripalvelujen turvaamiseksi.

Adressiin kertyi 466 nimeä. Saatetekstissä mainittiin, että lehtitietojen mukaan Vampulassa ollaan vähentämässä lääkäripalveluja kahteen päivään viikossa ja silloinkin vastaanotto on avoinna vain kaksi tuntia kerrallaan. Kuntalaisadressissa haluttiin tasapuolista kohtelua myös Vampulan alueen asukkaille.

Huittisten terveyskeskuksen ylilääkäri Anna Jaatinen torppasi vastauksessaan väitteen suunnitelmasta vähentää vastaanottoaikojen määrää.

–Olen pahoillani siitä, että olemme epäonnistuneet tiedottamisessa ja siksi tällainen huhu on saanut siivet alleen. Missään vaiheessa ei ole ollut tarkoitus vähentää lääkäripalveluja adressissa esitetyllä tavalla, sanoo Anna Jaatinen.

–Terveyskeskuksessa on ollut vaikea lääkäritilanne tämän syksyn aikana ja se jatkuu aina vuodenvaihteeseen asti. Meillä on kahden lääkärin vaje ja siksi on tarkoituksenmukaista jakaa resursseja niin, että kaikki huittislaiset saadaan hoidettua hyvin asuinpaikasta riippumatta. (..)

–Olemme saaneet taklatuksi saatavuusongelman. Lääkäripalvelujen saatavuudessa olemme Satakunnan paras terveyskeskus ja koko valtakunnassakin kymmenen kärjessä. 

Vampulassa lääkäripalvelut jatkuvat kahtena päivänä viikossa ja hoitajan tavoittaa puhelimitse joka arkipäivä. (..) Vuodenvaihteen jälkeen vastaanottopäiviä on kolme.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 41 (9.10.2019).
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.