Kakkostielle neljä kaistaa sujuvoittamaan liikennettä

10.10.2018 - 05:15 Satu Ojala
Projektipäällikkö Marko Turkki Ramboll Oy:stä esitteli kakkostien kehittämissuunnitelmaa Huittisissa.

Huittisissa toivotaan, että liikennettä kakkostieltä keskustaan ja Sahkon alueelle voitaisiin parantaa uusilla liikennejärjestelyillä. Kaupunki on teettänyt Rambollilla suunnitelmat uusien ramppien sekä liittymis- ja erkanemiskaistojen rakentamisesta kakkostielle Mommolan eritasoristeyksen ja Loimijoen sillan välillä.

Suunnitelmat valmistuvat vielä tämän vuoden aikana, mutta niihin on tilaisuus vielä vaikuttaa. Suunnitelmat ovat nähtävillä 16. lokakuuta asti kaupungintalolla.

Kustannukset ovat arviolta noin 2,5 miljoonaa euroa. Enää puuttuu maksumies.

–Ennusteiden mukaan liikennemäärät kasvavat vuoteen 2040 mennessä yli 20 prosenttia. Raskaan liikenteen osuus kasvusta on noin viidennes, sanoo projektipäällikkö Marko Turkki Ramboll Oy:stä.

Liikennejärjestelyjen tavoitteena on Turkin mukaan sujuvoittaa liikennettä, lisätä turvallisuutta ja kehittää maankäyttöä. Suunnitelma koskee kakkostiestä noin 700 metrin osuutta ja Loimijoentiestä noin 300 metrin osuutta.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.