Ratsastusseura Varsa tukee ratsastajia urallaan - panostaa valmennukseen

10.09.2019 - 08:58 Sari Mäkelä
Sastamalalainen Senni Vilén on ollut Team Varsassa vuodesta 2015 lähtien. Hänen oma hevosensa on irlanninurheiluhevonen Irish Wizer.

–Varsa on perinteisesti profiloitunut kilparatsastusseuraksi ja siksi toimintaamme on hakeutunut mukaan kilpailemisesta kiinnostuneita ratsastajia. Seurassa on kolmisensataa jäsentä, Ratsastusseura Varsan puheenjohtaja Minna Lehtonen kertoo.

Seuran valmennusvastaava, MYH Horses -tallin omistaja Maija Yli-Huhtala uskoo, että varsalaisten menestys yksilö- ja joukkuekisoissa on noteerattu, ja siksi jäseniä tulee laajalta alueelta. Menestyneet ratsastajat ovat hyviä esikuvia nuorille.

–Myös junioritiimiimme, Team Varsaan, on ollut tulijoita. Ohjaamme innokkaampia pieniä ratsastajia ryhmään, jos he ovat kilpailemisen kynnyksellä. Tiimiläisellä pitää olla hevonen tai poni käytössään sekä mahdollisuus kuljettaa hevosta. Tiimissä on tällä hetkellä 9–18-vuotiaita ratsastajia.

–Seura tukee Team-varsalaisia omassa ja hevosen valmennuksessa ja suunnittelee vuosirunkoa valmennukseen. Ryhmässä syntyy myös hyvä yhteishenki. Tärkeä osa tiimityötä on seuran muuhun toimintaan osallistuminenkin, esimerkiksi kilpailujen järjestämistyössä oppii paljon uutta, Minna Lehtonen sanoo.

Team Varsan valmentamisesta vastaa pääsääntöisesti Maija Yli-Huhtala. Joskus myös Mikko Mäentausta käy Saksasta pitämässä Huittisissa opetusta. Kouluratsastuspuolelle seura tarjoaa myös silloin tällöin kurssitusta. Vuoden lopussa seura jakaa stipendejä menestyneille.

Minna Lehtonen ja Maija Yli-Huhtala iloitsevat, että moni on pienestä poniratsastajasta noussut aina maajoukkuetasolle. He mainitsevat muun muassa Olivia Harakan, Ilona Mäkiperen, Karoliina Setälän, Petra Mattilan ja Iita Marttilan.

–On kyllä hieno tunne kulkea nuoren ratsastajan kanssa vaikkapa pm-rataa läpi ennen kisaa, kun muistaa kuinka pienestä asti yhteinen ratsastushistoria on alkanut, sanoo Lehtonen.

Team Varsa on toiminut lähes koko 2000-luvun. Seura on mukana myös ratsastajaliiton nuorten Talent-ohjelmassa.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 37.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.