Huittisten metsäpaloja tarkkaillaan pohjoisesta ja etelästä

10.08.2018 - 05:32 Mikko Perttunen
Jouko Anttila on ollut mukana Kauttuan ilmailukerhon toiminnassa 34 vuotta.

Huittisten alue osuu oikeastaan kahden tähystyslentoreitin väliin. Euran ja Turun kentiltä lennettävä Varsinais-Suomen reitti eli reitti numero 1 kiertää Vampulan ja Alastaron tienoilta, mutta Lauttakyläkin näkyy siltä hyvin.

Tampereelta lennettävä Satakunnan reitti puolestaan kulkee Huittisten pohjoispuolelta. Kaikkiaan reittejä on Suomessa 25.

−Joka vuosi ne reitit pikkuisen vaihtelevat. Tämä Varsinais-Suomen reitti on ollut meillä varmaan toistakymmentä vuotta, ja se lennetään vuoroviikoin turkulaisten kanssa, Jouko Anttila Kauttuan Ilmailukerhosta kertoo.

Euran SAR-tukikohdan päällikkönä toimiva Anttila kertoo, että lentotähystystä on tehty Eurasta niin kauan kuin kenttä on ollut olemassa.

Ensin tähystys tapahtui lääninhallituksen tilauksesta, mutta liki kymmenen vuotta reitit on jaettu tarjouskilpailun perusteella Pohjois- Suomen aluehallintoviraston kontrolloimana.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.