Hurjastelu on harvinaista

10.08.2017 - 06:38 Antti Salminen
Huittisissa nopeusnäytöt on sijoitettu Risto Rytin kadulle Sahkoon Härkäpakarin ja Lidlin välille sekä Lauttakylänkadulle Huhkolaan bussipysäkin kohdalle. (Kuva: Mikko Perttunen)

 

Huittislaiset ovat siistiä liikennekansaa, mikäli on uskominen keskusta-alueen nopeusnäyttöihin tallentuneita tuloksia.
Maaliskuusta alkaen pari näyttötaulua on mitannut ajoneuvojen nopeuksia Risto Rytin kadulla Sahkossa sekä Lauttakylänkadulla Huhkolassa linja-autopysäkin kohdalla.
–Näytöt ovat olleet jatkuvasti käytössä ja tiedot on kerätty talteen viikoittain. Järjestelmä on toiminut luotettavasti, maarakennusinsinööri Sauli Riekkinen Huittisten kaupungilta kertoo.

Nopeusnäyttö ilmoittaa ajoneuvon kuljettajalle, kuinka lujaa tämä ajaa. Niin Sahkon kuin Huhkolan näytöt ovat 40 kilometrin nopeusalueella.
Näyttö vilkuttaa vihreää hymynaamaa, mikäli ajoneuvon nopeus on enintään 43 kilometriä tunnissa. Punainen väri tulee 44–61 kilometrin nopeuksista.
–Yli 61 kilometrin nopeudesta näyttö pysyy pimeänä, mutta nopeus tallentuu muistiin. Ei ole tarkoitus, että autoilijat alkaisivat kokeilla, kuinka lujaa he pääsevät, Riekkinen selittää.

Niin Sahkon kuin Huhkolan näyttötauluihin on ajettu eri viikkoina keskimäärin noin 43 kilometrin tuntivauhtia. Hieman yli puolella ajoneuvoista nopeus on 41–50 kilometriä tunnissa.
–Ylinopeudet ovat tyypillisesti pieniä ja kaiken kaikkiaan huittislaiset käyttäytyvät liikenteessä siististi, Riekkinen sanoo.
Ylilyöntejä silti tapahtuu. Käytännössä viikoittain molempiin näyttöihin tallentuu jopa 90–100 kilometrin nopeuksia. Usein merkittävää ylinopeutta ajetaan aamuisin kello 5.30–7 välisenä aikana.

 

 

 

Lue juttu loppuun 9.8. Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.