Vain pieniä tarkennuksia jätehuoltomääräyksiin

10.05.2018 - 05:27 Satu Ojala
–Vehnähovin jäteastiat tyhjennetään kerran viikossa, kertoo Marja Välimaa.

Loimi-Hämeen Jätehuolto tarkentaa jätehuoltomääräyksiään. Edellisen kerran määräyksiä tarkennettiin reilu vuosi sitten.

Jätelautakunta on pyytänyt jäsenkunnilta lausuntoa muutoksista ja kuntalaisillakin on mahdollisuus lausua mielipiteensä 18. toukokuuta mennessä.

–Nyt tehdyt muutokset ovat vähäisiä, lähinnä tarkennuksia vuosi sitten voimaan astuneisiin määräyksiin. Muutoksissa on kuunneltu jätteenkuljettajia, jotka parhaiten tietävät, millaiset selvennykset ovat tarpeellisia, sanoo Huittisten kaupungin ympäristöinsinööri Matti Forsman. (..)

–Jäteastioiden tyhjennysvälit ovat ennallaan, mutta nyt on helpommin mahdollista saada kolmen kuukauden keskeytys kalenterivuoden aikana. Riittää, kun ottaa yhteyttä jätekuljettajaan, aiemmin lupa piti anoa jätelautakunnalta. Nyt voimassa olevassa määräyksessä on, että astia on tyhjennettävä ennen taukoa, mutta luonnoksessa tätä määräystä ei ole. Minusta se pitäisi sinne saada, sanoo Forsman.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.