Jäähallin tulevaisuus edelleen avoin

10.04.2018 - 20:35 Marja-Liisa Hakanen
Kaupunki toivoo, että jäähallille löytyisi enemmistöosakas esimerkiksi yritysmaailmasta ja jääkiekkoväestä.

Huittisten jäähalli on ollut myynnissä jo jonkin aikaa, mutta ostajia ei ole löytynyt. Maanantaina jäähallin omistajat Pasi Vesamo ja Heimo Kankaanranta keskustelivat hallin tulevaisuudesta kaupungin edustajien kanssa.
Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa toteaa, että jääurheilun jatkuminen Huittisissa on tärkeä asia, mutta kaupungilla ei ole resursseja hallin ostamiseen. Enemmistöosakas pitäisi löytyä muualta. Kaupunki voisi ehkä olla vähemmistöosakkaana.
–Pallo on nyt yrityspuolella, aktiivisilla seuroilla ja jääkiekkoihmisillä. Jos sieltä löytyy vastuunkantajia, voimme yhdessä miettiä, miten jäähallin toimintaa voitaisiin jatkaa, Peltomaa toteaa.
Hän perustelee kaupungin kantaa muun muassa meneillään olevilla isoilla investoinneilla ja jo entuudestaan suurella korjausvelalla. Sitä ei haluta lisätä ja jäähalli vaatii tulevina vuosina kunnostusta.
Pasi Vesamo myöntää kunnostustarpeet, mutta toteaa, että niitä voitaisiin tehdä vähitellen.
–Jos kustannukset jaetaan tuleville 25 vuodelle, asia ei liene mahdoton. Kunnostukseen voisi saada myös erilaisia avustuksia, Vesamo sanoo.
Hän toteaa, että keskusteluja kaupungin kanssa käytiin hyvässä hengessä ja niitä jatketaan toukokuussa. Peltomaan lisäksi maanantain palaverissa olivat mukana kaupunginhallituksen puheenjohtaja Martin Ylikännö ja valtuuston puheenjohtaja Jouni Isotalo

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.