LP-Vampulalle historian ensimmäinen pudotuspelivoitto

10.03.2019 - 23:11 Satu Ojala
Onnistumisen riemua, keskellä LP-Vampulan parhaana palkittu Kia Bright. Kuva Mauno Kotamäki.

Tahto Areenalla Huittisissa nähtiin kahden tasaväkisen joukkueen kohtaaminen, kun LP-Vampulan Huittinen ja Kuusamon Pölkky kohtasivat sunnuntana toistamiseen Mestaruusliigan puolivälierissä. LP-Vampulan perjantain tappio oli käsitelty ja nyt kentälle asteli voitontahtoinen kotijoukkue. Ottelu päättyi Vampulan riemukkaaseen 3-1 voittoon eräpistein 25-22, 24-26, 25-23,25-22.

Ensimmäisessä erä vieraat pääsivät pienelle etumatkalle, mutta Vampula kuroi eron vähitellen umpeen ja meni Kuusamon ohi. Toisessa erässä oli tasaväkistä vääntöä, mutta siinä Kuusamo veti pitemmän korren. Kolmannessa erässä kotijoukkue taisteli joka pallosta ja varmistus toimi hyvin. Neljännessä erässä Vampula pääsi hyvälle etumatkalle, mutta erän lopussa Kuusamo pääsi jo yllättävän lähelle. Vampula kuitenkin kokosi rivinsä ja nappasi historiansa ensimmäisen pudotuspelivoiton.

-Oli erittäin tärkeää, että pystyimme voittamaan. Kuusamossa meillä oli liiaksi paineita pelistä. Nyt pystyimme tuomaan itsemme takaisin peliin. Odotan, että pidämme vähintään tämän tason ja pystymme vielä parantamaan, sanoi LP-Vampulan valmentaja Darko Dobreskov.

Kotijoukkueen parhaana palkittu hakkuri Kia Bright totesi, että joukkue käytti nyt omat paikkansa paremmin kuin Kuusamossa.
-Nyt meidän pitää keskittyä tulevaan peliin eikä matkustamiseen, sanoi Bright. Joukkue lähtee ajelemaan maanantaiaamuna taas kohti Kuusamoa.

Kuusamon valmentaja Zvonko Nicolic sanoi, että LP-Vampula käytti tilaisuutensa.
-Kun meillä oi paikka tehdä pisteitä, emme käyttäneet niitä hyväksemme. Sanoin jo aikaisemmin, että vastakkain on kaksi hyvin tasaista joukkuetta, sanoi Nicolic.

Pölkyn palkittu syöttötykki Jonna Wasserfaller sanoi, että LP-Vampula pelasi huomattavasti paremmin kuin viime kerralla.
-Me teimme omia virheitä. Hävisimme muutamia palloja ja kadotimme fokuksen. Täällä hallissa oli erityisen hyvä tunnelma, kiitteli Wasserfaller.

Puolivälieräsarja jatkuu jo tiistaina Kuusamossa ja perjantaina taas Huittisissa. Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.