Uusi liikuntahalli Huittisiin?

10.03.2016 - 14:10 Satu Ojala
Uudesta liikuntahallista on tehty luonnospiirustus lähinnä suunnittelua varten. Lopulliset rakennuspiirustukset tehdään vasta myöhemmin.

Huittisten teknisessä palvelukeskuksessa on selvitetty urheilutalo Huhkolinnan peruskorjauksen ja laajennuksen rinnalla myös uuden liikuntahallin rakentamista.
Tekninen johtaja Ulla Ojala esittää ensi tiistaina kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle, että Huhkolinnan viereen rakennetaan uusi liikuntahalli ja sen valmistuttua Huhkolinna puretaan. Hän perustelee esitystään sillä, että Huhkolinnan peruskorjauksen arvioitu korjausaste on 84 prosenttia eli vanhasta urheilutalosta jäisi jäljelle vain vaippa ja runko.
-Peruskorjauksessa nykyinen runkorakenne asettaa reunaehtoja tilojen järjestelylle ja mitoitukselle. Uudisrakentaminen mahdollistaa tilojen suunnittelun toiminnan lähtökohdista eivätkä olemassa olevat rakennusosat muodosta rakentamiselle rajoitteita. Nämä lähtökohdat huomioon ottaen saneerauksen ja uudisrakennuksen kustannusarvioiden ero ei ole ratkaiseva. Peruskorjaus toisi mahdollisesti lisäkustannuksia ja toisaalta uuden hallin käyttöikä on pidempi ja se on pinta-alaltaan suurempi, sanoo Ojala.

Uudisrakennuksen rakentaminen ei aiheuta katkosta liikunta- ja tapahtumatoiminnalle.

KOMMENTIT
10. maaliskuu 2016 - 17:41Lihapoijjaat
Nimenommaan. Uutta suoleen kun vanha kuolee, sanos makkaramestari. Edellisellä kerralla Huhkolinnan remonttia ehdittiinkin miettiä niin kauan, että huippulentopallo kuoli Huittisista. Nyt ei tehdä samaa virhettä, vaan rakennetaan kerralla uusi.
10. maaliskuu 2016 - 21:17Kulttuurin ja u...
Hyvä! Äkkiseltään tuntuu hyvältä, että vanha ja aikansa palvellut bingohalli puretaan, mutta kyllä ei kannata rakentaa hallia vain liikuñnan tarpeisiin, joka sekin on kyllä tarpeen. Käsittääkseni hallin tulee olla oikea monitoimihalli, joka palvelee myös kulttuuria. Esimerkiksi konsertteihin pitää mahtua reilut tuhat henkeä. Pitää rakentaa niin järkevästi, että halli palvelee useamman vuosikymmenen.
11. maaliskuu 2016 - 7:22Sivusta Seurannut
Eiköhän Huittisissa ole jo nyt aivan liian korkea veroäyri! Se syö ostovoimaa, estää kuntaliitokset eikä houkuta muuttajia kaupunkiin. Neuvoisin menoleikkauksiin, jolloin äyriä voisi laskea. Se piristäisi elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, lisäisi kuntalaisten ostovoimaa ja toisi kasvua pitkässä juoksussa, ehkä jopa lisäisi asukaslukua. Helsinkiläisenä en halua muuttaa Vantaalle vaikka työpaikkani on siellä, koska veroprosentti nousisi. Tällä on eniten merkitystä suurituloisille. Näin se vaan on!!
11. maaliskuu 2016 - 9:36Huittislaisten ...
Tuskin kukaan Huittisiin muuttoa miettii veroäyrin kannalta. Jos töitä löytyy ja palvelut pelaa kaikenikäiselle väestölle, niin siinä suurimmat syyt muuttoon. Uuden, hienon ja toimivamman hallin rakentamisessa siis selvä vetovoimatekijä kaupunkiin muuttamisen kannalta. Kaikille pitäisi olla päivänselvää, että vanhasta Huhkolinnasta ei kannata jättää jäljelle kuin muisto. Rakennus sinällään täysin toimimaton nykyajan vaatimuksiin nähden ja kunto kelvoton. Liian usein tässä maassa isot peruskorjaukset ovat epäonnistuneet ja "korjatut" rakennukset ovatkin olleet pian moukarin alla. Tähän meillä huittislaisilla ei ole varaa. Helsingissä saatte tehdä, miten tykkäätte. Ehdottomasti siis uutta hallia rakentamaan, mutta kannattaako se rakentaa alakoululaisten ja muidenkin lapsiperheiden jatkuvassa käytössä olevan upouuden leikki- ja palloilupaikan päälle? Vaihtoehto 2B olisi ainakin tältä kannalta järkevämpi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.