Kyselyllä selvitetään mielikuvia seutukaupungeista

10.01.2019 - 14:17 Minna Karru
Tutkimuksen avulla autetaan seutukaupunkeja eli seutunsa tai alueensa keskuksia kehittämään tunnettuutta ja vetovoimaa.

Huittinen ja Suomen 54 muuta seutukaupunkia toteuttavat vetovoimatutkimuksen tammikuun aikana. Kyselyyn voi vastata 31.1. asti.

Verkossa olevassa kyselyssä asukkaat voivat arvioida oman kotikaupunkisi vetovoimaisuutta ja imagoa sekä myös naapuriseutukaupunkeja. Voi esimerkiksi pohtia, onko kotikaupunki vetovoimainen. Voi miettiä onko kotikaupunki imagoltaan vireä, turvallinen tai omaleimainen?

–Ihmiset muuttavat pääasiassa opiskelun tai työn perässä. Mutta asukkaita houkuttelevat myös sujuvan arki, kuten viihtyisä ympäristö, tiivis kaupunkirakenne ja läheltä löytyvät palvelut sekä esimerkiksi mielikuvat alueen identiteetistä ja vireydestä, sanoo Innolinkin tutkimusoperaattori Ville Ottela.

–Tutkimuksen avulla autetaan seutukaupunkeja eli seutunsa tai alueensa keskuksia kehittämään tunnettuutta ja vetovoimaa.

Kysely löytyy täältä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.