Poliisin lupapalveluja saa Huittisissa maaliskuusta lähtien joka viikko

10.01.2018 - 13:50 Marja-Liisa Hakanen
Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa (vas.) otti tyytyväisenä vastaan hyvät uutiset, joita kävivät kertomassa lupapalvelujen päällikkö Stefan Sundqvist (vas.) ja poliisipäällikkö Tapio Huttunen Lounais-Suomen poliisista.

Huittisten poliisiaseman lupapalvelut alkaa maaliskuun alusta lähtien olla auki joka viikko torstaisin. Viime syksyn ajan lupapalvelut olivat kokeiluluontoisesti auki vain joka kolmas torstai. Lounais-Suomen poliisin päällikkö Tapio Huttunen ja lupapalveluista vastaava ylikomisario Stefan Sundqvist kävivät kertomassa hyviä uutisia kaupungin edustajille tänään keskiviikkona. Poliisin lupapalvelujen vakiinnuttaminen ja aukiolon lisääminen viikoittaiseksi Huittisissa on vilkkaan käytön ansiota. Sundqvistin mukaan päätös perustuu asiakasvirtoihin. Huittinen on Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella ainoa paikka, jossa aukioloa on voitu lisätä.
–Jokaisena aukiolotorstaina Huittisissa kävi syksyllä 24–29 asiasta, joista valtaosa oli varannut ajan etukäteen. Päivä on ollut hyvin täynnä, sillä kolmisenkymmentä asiakasta päivässä alkaa jo olla kapasiteetin ylärajoilla. Sen takia katsottiin, että on perusteltua lisätä aukioloaikaa Huittisissa. Sundqvist sanoo.

Enimmäkseen Huittisten lupatoimistossa on hoidettu passi- ja henkilökorttiasioita, mutta myös ampuma-aselupia ja järjestyksenvalvojakortteja on sieltä käyty anomassa.
Huittisten lupatoimiston viikoittainen aukiolo on voimassa toistaiseksi. Poliisipäällikkö Tapio Huttusen mukaan asiakasvirtoja seurataan koko ajan ja tilannetta arvioidaan uudestaan vuoden mittaan.
–Kannustamme varaamaan ajan etukäteen, kun lupapalveluihin on asiaa. Silloin ei tarvitse tur-haan jonottaa, vaan pääsee hoitamaan asiansa joustavasti. Ajanvarauksen voi tehdä vaikka jo kuukausia ennen, Stefan Sundqvist toteaa.
Tarkastelun alla on ollut myös Kokemäen poliisiasema ja Huittisten lupapalvelujen lisäys saat-taakin merkitä aukiolopäivien vähennystä siellä. Kokemäellä lupapalveluja saa tällä hetkellä neljänä päivänä viikossa.
–Päätöstä siitä, onko aukiolopäivien määrä siellä kolme vai neljä viikossa, ei ole tehty.

Huittisten kaupungille päätös lupapalvelujen lisäämisestä on mieluinen uutinen.
–Olemme siihen todella tyytyväisiä, kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa totesi ja kiitteli sujuvaa ja välitöntä yhteistyötä poliisin kanssa.
–Päätös tuli meille oikeastaan vähän yllätyksenä, mutta iloinen yllätys se toki oli, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Martin Ylikännö sanoi. 
Huittisten poliisiasemalla on lupapalvelujen lisäksi muutakin toimintaa. Asemalta aloittaa työvuoronsa neljä poliisia. Poliisipäällikkö Huttusen mukaan tämä takaa poliisin näkyvyyden alueella ja siitä halutaan pitää kiinni.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.