Kaura todettu superruuaksi

30.09.2011 - 08:16 Matti Laine

Euroopan ruokaturvallisuusviraston mukaan kaura on superterveellinen ruoka-aine.  Virasto
on puoltanut kauralle kolmea terveysvaikutusta, jotka liittyvät veren kolesterolipitoisuuteen, veren glukoositasapainon hallintaan ja suoliston hyvinvointiin. Suomi ja Ruotsi ovat merkittäviä kauran tuottajamaita. Kolesterolin hallintaan riittävä määrä beeta-glukaania tulee esimerkiksi nauttimalla lautasellinen kaurahiutalepuuroa.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.