Virtaa verkostosta liikunnassa -hanke onnistui

23.09.2010 - 08:10 Minna Karru

Virtaa verkostoihin liikunnasta -hanke osoitti yhteistyön voiman paikallisessa soveltavan ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämisessä.
Soveltava Liikunta ry:n koordinoima Virveli-hanke toteutettiin viidellä pilottipaikkakunnalla: Huittisissa, Ulvilassa, Raumalla, Turussa ja Halikossa.

Neljän vuoden projektissa kansanterveys- ja vammaisyhdistykset ja kunnat tiivistivät onnistuneesti yhteistyötään ja paikallisyhdistysten liikuntatoiminta vahvistui. Yhteistyö onnistui etenkin isommilla paikkakunnilla, joissa on enemmän yhdistyksiä. Osa kunnista keskittyi soveltavan liikunnan palvelujen käynnistämiseen ja poikkihallinnollisen yhteistyön kehittämiseen.
Hankkeen aikana syntyi muun muassa uusia työpaikkoja, yhdistysten yhteisiä liikuntaryhmiä ja -tapahtumia sekä liikunnan pienvälineiden lainaamo. Vapaaehtoistoimijoiden ja liikkujien määrät kasvoivat. Liikunnan koulutuksissa selkeytettiin yhdistyksen liikuntavastaavan rooleja ja tehtäviä ja tutustuttiin uusiin liikuntamuotoihin.
Soveltava Liikunta ry kehitti hankkeen aikana uusia välineitä paikallisyhdistysten liikuntakoulutuksiin.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.